Ukemeny for uke 38

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 38

En ny uke er straks klar, og med det gjør vi oss klar for en ny ukemeny her på bloggen! Tusen takk til alle dere som sender tilbakemeldinger på menyene mine! Med begynnende høstfarger rundt oss og massevis av høstsmaker å finne i butikken, blir det også høst over en del av rettene denne uken.

Husk at det bestandig er kjekt å ta en gjennomgang av kjøleskap og matskap for å sjekke hvilke råvarer som holder på å gå ut på dato og som er kjekke å få brukt opp i løpet av den kommende uken. Kanskje finnes det noen middagsrester som bør brukes oss også.Da er mandagens middag topp – en pytt i panne. Den kan du i grunn putte ganske mye forskjellig oppi.

Ønsker deg en riktig så god uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 18. september – Pytt i panne

Har du rester liggende, er det perfekt å bruke dem i en pytt i panne! Og skulle du nå ikke ha noen ferdigkokte poteter klare, er det bare å dele dem opp og koke dem først før du har dem i stekepannen sammen med resten.

 

Tirsdag 19. september – Pastagrateng med bacon og brokkoli

Pasta og smeltet ost er én av disse kombinasjonene hvor du kjenner at smilebåndet automatisk rykker oppover noen grader når du spiser det. De er virkelig som skapt for hverandre!

 

Onsdag 20. september – Fiskeform med laks og torsk

Jeg vet at veldig mange av dere er glad i fiskemiddager som lages i form. Masse gode smaker og lettvint å lage! Har du prøvd ut denne?

 

Torsdag 21. september – Lettvint squash- og tomatsuppe

Som det suppeelskende mennesket jeg er, lager jeg nok suppe minst én gang i uka. Er jo så godt! Her er det hermetiske tomater og squash som går i suppen – og denne suppen er en hyllest til snille naboer. Du kan lese hele historien inne i oppskriften.

 

Fredag 22. september – Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder

Du bruker bare noen få sekunder på å blande din egen tacokrydderblanding. Under forutsetning av at du har krydderne hjemme på kjøkkenet, da. Du kan gjerne lage en stor porsjon av krydderet og putte det i et glass, så er du klar for neste helg også.

 

Lørdag 23. september – Veldig god lammegryte!

Jeg elsker denne lammegryten! Den er utrolig smakfull, gir en fantastisk duft rundt i huset de timene den står og blir til, og den er veldig lettvint! Hvilken herlig kombinasjon!

 

Søndag  24. september – Paella

Smaken av Spania i én munnfull! Mm, paella er knallgodt! Elsker det! Om du ikke får tak i sjøkreps, som jeg bruker her, kan du bruke vanlige reker også. De er allerede ferdigkokte, så de trenger bare en liten oppvarming før de serveres.

 

Ukens kake – Eplekake med marsipan og pinjekjerner

Å herlighet hvor godt det er med nystekt, lunken eplekake! Det er jo i grunn perfekt å servere alle steder hvor det passer med en kake – og det gjør det jo ganske så ofte!

 

Ukens gjærbakst – Solsikkeloff

En loffoppskrift kan varieres ut fra humøret ditt når du baker og, ikke minst, hva du skal servere den til. Denne oppskriften kan du derfor se på som en grunnmur som passer til det aller meste. Her ruller jeg bare loffene i solsikkekjerner før steking sånn at de blir ordentlig knasete å spise.

 

En god uke til deg!

4 kommentarer til “Ukemeny for uke 38”

  1. hei ser du har bommet med datoene er 17 i dag;) ser ut til å hvære utroligt mye godt på ukemenyen din.jeg lager ofte pastagratengen din som du har med denne uka,utrolig god.jeg skal nå i gang med rabarbrapaien din og er spent på hvordan den er.ha en fin søndag:) mvh siw

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon