Dette må jo bli en skikkelig festuke, folkens! Ikke noe er bedre enn å ha selveste nasjonaldagen på en fredag, så kan både små og store feire til langt på kveld uten bekymring for morgendagens arbeidsdag (beklager til alle dere som som må opp tidlig på lørdag allikevel). Jeg har store ambisjoner om å sove lenge – det er det alt for sjelden at jeg gjør!

Vel! Nå er det jo ikke mitt sovemønster som skal være tema i denne bloggen, men heller tips til god mat vi kan kose oss med både hverdagene i uka som kommer og festdagen (eventuelt festdagene).

På forsiden av bloggen finner du også mange forskjellige festkaker til 17. mai, samt flere forslag til 17. mai-meny.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 13. mai – Pasta med pesto og stekt laks

Dette er en skikkelig hverdagshelt hjemme hos oss! Enten som det står i oppskriften her – hvor jeg lager grønnkålspesto til pastaen, eller med vanlig basilikumpesto til.

Du finner oppskrift på basilikumpesto her!

 

Tirsdag 14. mai – Kyllingburger i pitabrød

Deler du noen kyllingfileter i mindre biter og har i en matprosessor sammen med noen andre råvarer, er du faktisk bare noen få minutter unna dine egne hjemmelagde kyllingburgere.

Her serverer jeg dem med en kjapp salat og grove (ferdigkjøpte) pitabrød.

 

Onsdag 15. mai – Svinekoteletter med soppsaus og potetstappe

Dette er skikkelig snadder, folkens! Saftige svinekoteletter med en herlig potetstappe og soppsaus!

 

Torsdag 16. mai – Lettvint og rask grønnsakssuppe

Dagen før den store festdagen, er det kjekt med en rask middag. Det er jo tross alt mange bunadsskjorter som skal strykes og sko som skal pusses 😉

 

Fredag 17. mai – Velg og vrak din egen 17. mai-mat

Her finner du oversikt og linker til masse av den 17. mai-maten som jeg har lagt ut på bloggen gjennom årene.

 

Lørdag 18. mai – Lasagne!

Noen ganger er lasagne det eneste riktige å spise til middag! Får du det sånn noen ganger at du bare MÅ ha et eller annet? Sånn kan jeg veldig godt få med for eksempel herlig hjemmelaget lasagne!

 

Søndag 19. mai – Arvefisken

Det er så morsomt at denne oppskriften har blitt så populær så fort! Den er kjapp å lage (selv om den må stå litt i stekeovnen) og det er en typisk rett som både små og store liker.

 

Ukens kake – Festkake med jordbær

Har du planer om å lage en skikkelig festkake til 17. mai synes jeg jammen meg at du skal sjekke ut oppskriften på denne! Jeg bruker sukkerbrødoppskriften min til kakebunnene. Og de kan du godt lage flere dager i forkant for så å fryse ned.

Glasuren synes jeg smaker helt smashing godt!

 

Ukens gjærbakst – Flettet eggeloff

Denne er perfekt å servere både om du skal ha 17. mai-frokost eller om du får besøk senere på dagen.

 

En god uke til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Readers comments

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *