Ukemeny for uke 3

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 3

Er dere klare for en ny uke, folkens? Det er jeg! Jeg er også skikkelig klar for at en ny sesong med Australske Master Chef starter på TLC i kveld, søndag, kl 20.00. Jeg skal sitte klart i sofaen med en stor kopp te i hånden! Så er det bare å sette på serieopptak i dagene (og ukene) fremover. Jeg har fullstendig allergi for realityserier der det kjeftes og smelles og hvor man snakker dritt om konkurrenten sin. Den amerikanske Master Chef er derfor ikke noe stas, men den australske er en fornøyelse å se.

Vi kan ikke bare se på TV den kommende uken. Vi må ha litt mat også, ikke sant? Her kommer derfor mine forslag til middager og bakst denne uken. Jeg håper du finner mye som frister! Ønsker deg en riktig så fin uke og husk: Nyt livet og nyt maten!

PS! Denne uken må du følge meg på sosiale medier! 
På onsdag reiser jeg nemlig til Berlin for å være med i landbruks- og matminister Jon Georg Dale sin håndplukkede næringsdelegasjon under matmessen Grüne Woche. Her skal jeg være med å diskutere hva som må til for å bygge matnasjonen Norge. Det håper jeg blir skikkelig spennende!
Du finner meg som Fru Timian eller frutimian alle steder!

 

Mandag 15. januar – Fiskepinner med pommes frites og remulade

Juhuu! Tenk at dette er skikkelig bra mat å spise! I det siste har jeg hatt massevis av matkurs for barnehage- og SFO-ansatte og én av tingene vi lager er hjemmelagde fiskepinner. Og det som er så morsomt da er at veldig mange blir overrasket over hvor enkelt det er å lage fiskepinnene selv og, ikke minst, hvor godt de smaker!

Dette er en skikkelig FAMILIEVINNER!

 

Tirsdag 16. januar – Kotelettgryte med pærer

Pærer passer overraskende godt sammen med svinekjøtt! Dette er en herlig gryte som jeg vet mange har som en favoritt.

 

Onsdag 17. januar – Tomat- og grønnsakssuppe med pastaskruer

Denne suppen tilfredsstiller suppens 3 S-er! Smatting (kommer helt automatisk), slurping (særdeles nødvendig) og svetting (blir jo varm i pannen av å spise en rykende suppe)

 

Torsdag 18. januar – Pizza på noen minutter

Det er bitte litt juksing på gang i dagens middag, men det får gå! Jeg bruker tykke tortillalefser som pizzabunner. Du kan også bruke pitabrød.

 

Fredag 19. januar – Klissete kyllingklubber med coleslaw

Her er det bare å finne fram en stor bunke med servietter, for du blir garantert klissete på fingrene når du spiser dette!

 

Lørdag 20. januar – Skrei med rødvinssaus

Nå har skreien kommet i butikkene! Og den smaker skikkelig godt sammen med en kraftig rødvinssaus. Har de bare torskefileter i butikken du handler, bruker du det istedenfor. Det går også veldig bra!

 

Søndag 21. januar – Kjøttgryte med rødvin

Dette er en skikkelig luksusgryte med massevis av godt grytekjøtt og rikelige mengder rødvin.

 

Ukens kake – Sitronformkake med kremostglasur

Dette er kaken for alle HVERDAGMENNEKSER! Ikke for det at kaken må spises på en hverdag eller at den ikke er bra nok for helgen, men dette er ikke en typisk show-stopper kake. Smaken derimot, den stopper du opp for å ta en ekstra bit av!

 

Ukens gjærbakst – Brytebrød i snurrer med fetaost, spinat og hvitløk

Det er så gode smaker sammen i dette brytebrødet! Digger det! Spinat og fetaost i kombinasjon med hvitløk er en sikker vinner.

Brødet er perfekt å servere til en suppe, gryte eller salat.

 

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon