Kotelettgryte med pærer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kotelettgryte med pærer

Koteletter er kjempegodt så lenge som du ikke steker dem til de ender opp som en utgått skosåle! Å brune dem først for så å putte dem i en gryte, er én god løsning på akkurat det problemet. Denne oppskriften har jeg i boka «Lettvint middag i gryte og langpanne» og jeg vet at mange har vært litt skeptiske til å putte pærer oppi gryta sammen med kjøttet. Tilbakemeldingene jeg har fått, og det er riktig mange, tyder på at skepsisen har trått til side når de først har prøvd det. Jeg vet med sikkerhet at denne gryta er en av favorittgrytene til mange, mange mennesker! Kanskje den kan bli en favoritt hos deg også!

Kotelettgryte med pærer

Dette trenger du til 4 personer
4-6 nakkekoteletter
1 dl hvetemel
2 ts paprikapulver
1 ts sennepspulver, ev. dijonsennep
1 ts salt
pepper
25 g smør
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
8 poteter
3 pærer
1 ½ dl kjøttbuljong eller hvitvin
1 ½ dl matfløte
noen kvaster timian

Sett stekeovnen på 200 grader.

Del kotelettene i to. Bland mel, paprika, sennep, salt og pepper i en brødpose. Bruker du dijonsennep, blander du den med matfløten. Ha kotelettbitene oppi posen sammen med melet og rist godt slik at alt kjøttet blir godt dekt av melblandingen.

Smelt halvparten av smøret og olivenoljen i en stor ildfast gryte på sterk varme. Legg i halvparten av kotelettene og brun dem noen minutter på hver side. De skal ikke bli gjennomstekt, bare få en brun stekeskorpe. Ta dem ut av gryta og gjenta prosessen med resten.

I mellomtida hakker du opp hvitløken, vasker potetene godt og skjærer dem og pærene opp i ca. ½ centimeter tykke skiver.

Kotelettgryte med pærer     Kotelettgryte med pærer

Ta de siste kjøttbitene opp av gryta, skru ned varmen og tilsett hvitløken. La den surre i 1 minutt. Ha i buljongen eller hvitvinen og la den koke nesten helt inn. Det tar bare 1 minutt eller så. Deretter legger du et lag med potet nederst i gryta, et lag med kjøtt og så pærer.

Fortsett til du har brukt opp alt. Hvor mange lag det blir, avhenger av hvor stor gryte du har.

Kotelettgryte med pærer

Med min passer det fint å starte og slutte med poteter. Strø over litt mer salt, hell over matfløten og legg timiankvastene på toppen. Legg et lokk på gryta og sett den i stekeovnen. Stekes i ca. 40 minutter, til du kjenner at potetene er møre.

Kotelettgryte med pærer

Spis og kos deg!

9 kommentarer til “Kotelettgryte med pærer”

 1. […] Så vidt meg bekjent er rådyrjakta fremdeles i gang rundt om i landet, så da passer det jo godt med en oppskrift på stekt rådyrsadel med smørstekte kantareller og stekte pærer. De søte pærene står veldig godt til det litt søte rådyrkjøttet. Jeg bruker pærer sammen med svinekjøtt også. Her kan du se oppskrift på kotelettgryte med pærer. […]

 2. Dette var en kjempegod rett. Den sto på menyen i dag. Det er så greit med gryter som kan stå i ovnen mens man gjør noe annet. Takk for smakfull oppskrift.

 3. Hei hei:)
  Jeg skal lage denne retten i dag!!! Gleder meg sååå mye!! Ser kjempegodt ut!
  Jeg har sånn flytende okse fond… Skal jeg bruke den? Eller vanne den ut litt? Har kavlefond også… Men okse er kanskje best?

  • Hei Susanne!
   Nå kommer jo dette svaret for sent til middagen din kanskje, så jeg håper du fant ut av det.
   Litt utvannet høres bra ut!

 4. Hei. Lager denne retten nå, hvor i ovnen skal den stå? Det står at fløten skal helles over til slutt, men på bildet er det olje ( ? ) du heller over, er det noe som mangler i oppskrifta? Går det greit å lage denne i dyp langpanne hvis en skal lage til mange?

  • Hei TOve!
   Jeg bruker varmluft, så da spiller det ingen rolle hvor gryta står. Det er hvitvin du ser jeg heller på bildet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon