Ukemeny for uke 8
Det er vinterferieuke for mange av dere, så jeg antar at det er mye snø og fjell å se på Facebook den kommende uken! Med skigåing, kakao, god mat og bra folk rundt seg. Det høres bra ut! Jeg har tenkt å tilbringe uken i lavlandet uten et eneste par ski i synsvidden. Satser på å få litt vinterferiefølelse selv om jeg skal jobbe.
Ettersom det tross alt ikke er alle som har ferie, blir det litt av hvert i ukemenyen også. Noe mat som er topp å ta med ut på tur, eller som er perfekt til langtidslaging, slik at middagen er ferdig når du kommer hjem fra tur, og annen mat som passer på en travel hverdag. Jeg håper iallfall at du finner mange oppskrifter som du har lyst til å prøve deg på.
Jeg ønsker deg en riktig god uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 22. februar – Grove pannekaker med blåbærsyltetøy
Alltid stor begeistring i heimen når det serveres pannekaker til middag. Og det skjønner jeg jo, godt som det er. det, for nystekte pannekaker og godt blåbærsyltetøy er jo en god kombinasjon.
Tirsdag 23. februar – Saftig torsk med rotmos og saus
Dette er en deilig fiskemiddag som passer for hele familien! Den bruker iallfall å forsvinne i en fei her i huset.
Onsdag 24. februar – Kotelettgryte med pærer
Dette vet jeg er en av favorittgrytene til mange, mange mennesker! Kanskje den kan bli en favoritt hos deg også!
Torsdag 25. februar – Entrecôte med couscous og chilibønner
Dette er en deilig og kjapp middag, perfekt når du har lyst på litt snadder.
Fredag 26. februar – Laks med kokte poteter og agurksalat
Dette er en skikkelig klassiker! Jeg husker at dette var en av favorittmiddagene mine da jeg var lita. Helte på mengder med smør oppå rømmen. Da stivnet nemlig smøret og lagde det beste rømmelokket du kan tenke deg.
Lørdag 27. februar – Langstekt hvitløkkylling
Dette er en genial måte å steke kyllingen på. Her bruker jeg lav varme og legger aluminiumsfolie over panna, som gjør at alle de gode smakene trekker seg inn i kyllingen og gjøre den ekstra saftig.
Søndag 28. februar – Mexikansk gryte
I oppskriften står det at gryten blir best når den får rundt 3 timer å koke på. Du kan gjerne sette igang gryten på morgenen, sette gryten (med lokket på) inn i stekeovnen på 120 grader og la den stå der i 6 timer.
Blir veldig god ved begge fremgangsmåtene!
Ukens kake – Daimkake med kaffesmak
Enda en klassiker denne uken! Det er jo en grunn for at en oppskrift blir en klassiker – nemlig at den smaker like godt hver enste gang du lager den (ikke oppskriften, men det som står i oppskriften 😉 )
Ukens gjærbakst – Pizzasnurrer
Disse er perfekte å ta med ut på tur, til de av dere som er i turhumør, og til de av dere som bare vil ha strålende god gjærbaks hjemme på eget kjøkken.
God uke til deg!