Snurrer med spinat, hvitløk og fetaost

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Snurrer med spinat, hvitløk og fetaost

Èn av de smakskombinasjonene som jeg virkelig elsker er trekløveret spinat, hvitløk og fetaost! Fy flate det smaker godt sammen! That’s a combo from heaven!

Smakene utfyller hverandre helt perfekt!

Den store matfavoritten til husets 15-åring er spinat- og fetaostpai laget med filodeig. Den finner du oppskriften på her!

Tilbake til brødet som du ser på bildene her! Dette er altså et langpannebrød som er fylt opp med disse herlige ingrediensene – og da må jo resultatet bli skikkelig deilig også!

Brytebrødet passer perfekt å servere til alskens gryter og supper, eller sammen med litt god spekemat!

God bakst!

snurrer med spinat og fetaost 3

Oppskrift på snurrer i langpanne med spinat, hvitløk og fetaost
oppskriften passer til en ildfast form på ca. 30 x 40 cm

Deig
1 kg hvetemel
1 pk gjær
1 ts salt
7 dl vann 

Fyll
5 fedd hvitløk
150 g spinat
75 g smør
75 g fetaost
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
30 g pinjekjerner

Ha alt det tørre til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den opp og rett i deigen. Ha i vannet og elt deigen godt sammen. Elt deigen på laveste hastighet i 12­–15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 1 time.

I mellomtiden lager du fyllet. Vask spinaten godt før du rister av vannet og har den i en matprosessor sammen med resten av ingrediensene, unntatt pinjekjernene. Kjør det sammen til alt er opphakket.

Når deigen er ferdig hevet, drysser du et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelver deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du kjevler den ut til et rektangel på ca. 40 x 50 cm. Løft opp deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer hvetemel.

Smør fyllet jevnt utover hele leiven før du ruller den sammen som en fast pølse. Rull fra den ene langsiden til den andre. Del pølsen i 12 like tykke skiver og plasser dem i en bakepapirkledd ildfast form.

Dekk snurrene med plastfolie og la deigen etterheve i ca. 30 minutter, til brødet har fått ca. dobbel størrelse. Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader.

Stek snurrene i ca. 25 minutter til de er gyllenbrune og gjennomstekt.

snurrer med spinat i langpanne
høstfest 3

snurrer med spinat og fetaost 2

Dette brytebrødet ble laget til en serie med mat som jeg lagde for Tara. Da lagde jeg også gulrotsuppe med fennikel, koriander og kokosmelk, lammegryte og eplekake med marsipan og pinjekjerner!

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon