Ostebriks i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer + avkjøling

Porsjoner: 1

Ostebriks i langpanne

Ostebriks er, etter min mening, det perfekte tilbehøret til all slags supper og gryter, og det er kjempegodt å dele opp for å ha på pålegg og lage sandwich. Når du baker det, kan du, som jeg har gjort her, sette bollene tett i tett i en liten langpanne, for å få et ostebrikslangpannebrød, eller du kan sette bollene med avstand til hverandre på et eller to stekebrett. Gjør du det, beregner du litt kortere steketid.

LES MER! Dette MATPAKKEBRØDET I LANGPANNE er supert å bruke i matpakken til både store og små!

Har du noen osterester liggende i kjøleskapet, er de perfekte å rive opp for å ha i denne deigen. Du kan gjerne ha en blanding av ulike oster som du bruker. Her har jeg brukt en ferdig blanding av revet ost (med 4 ulike oster) i deigen og revet cheddar på toppen.

Finn frem melet og bakebolle og sett i gang!

Ingredienser

Ostebriks i langpanne
225 g ost 175 g + 75 g (se tekst over)
850 g hvetemel
1 pk gjær
1 ts salt
1 egg
0.5 dl olivenolje
3 dl melk ca. 25 grader + til pensling
3 dl vann, ca. 25 grader

Slik gjør du

Riv osten. Ha 150 gram av den i en bakebolle med resten av ingrediensene. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare rett i bollen. Elt deigen på forholdsvis lav hastighet i 10-12 minutter. Skru gjerne opp tempoet på kjøkkenmaskinen de siste 2 minuttene.

Dekk bollen med en tallerken eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta et sted mellom 45 minutter og 1 time.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 18 like store deler og ruller dem ut til boller.

Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir og sett bollene i formen. De står ganske så tett. Pensle bollene med melk og dryss resten av osten over. Dekk bollene med plastfolie og la de etterheve i ca. 30 minutter.

Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Stek ostebriksene i 18-20 minutter. Har du plassert dem hver for seg på et stekebrett, vil steketiden være 12-15 minutter.

Sett hele langpannen på en bakerist og la briksene avkjøles.

God bakst!

8 kommentarer til “Ostebriks i langpanne”

  • De er supre å fryse, Kjersti! Og lager du dem i hel panne, kan du evt. dele dem opp i mindre deler før du fryser. GOd bakst!

 1. Hei! Så flott. Dette må jeg prøve meg på. Er det ok å bruke annen ost på toppen eller er det cheddar som passer best?

  • Hei Ellen! Alle mulige typer ost er fine å ha på toppen. Cheddar er litt gulere og gir litt mer farge, men her er det egentlig bare å lete i kjøleskapet og se om man har noen halvtørre osteskorper 🙂

 2. Disse var fantastiske! Takk for oppskrift. Har du prøvd å lage disse med grovere mel? Kan man bare bytte ut hvetemelet med havremel?
  Hilsen Ellen

  • Hei Ellen! Så hyggelig å høre. Du kan gjerne bytte ut noe av hvetemelet med litt grovere. Havremel har ikke noen bakeevne, så hvis du bruker det, kan du ikke erstatte en veldig stor mengde, men rundt 15-20 % bør gå bra. Lykke til!

  • Hei, Madonna! Jeg har ikke bakt disse med surdeig, men det går riktig så bra å gjøre. Jeg ville brukt rundt 200 gram ferdig oppmatet surdeig til denne deigen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon