Med den enorme populariteten langpannebrødet med havregryn har her på bloggen, måtte jeg bare lage en ny variant. Dette brødet er litt grovere, men fremdeles like saftig. Dette brødet er litt større, så det tåler dag to og tre bedre med å fremdeles bevare saftigheten. Jeg bruker også solsikkekjerner i denne utgaven, noe som gir en god tyggemotstand. Har du barn som ikke vil ha klumper i brødet, kan du knuse dem i en matprosessor før du har dem i. Linfrøene er allerede knust, så de merkes ikke.

Vi har forskuttert matpakkesesongen hjemme hos oss, for dette brødet har virkelig slått an.

Matpakkebrødet er herlig lettlaget!

PS! Jeg har en stor langpanne – den har innvendig mål på 42 x 35 cm. Har du mindre, vil brødet ditt bli enda litt større. Da kan det være at du skal legge på noen minutters steketid.

matpakkebrød i langpanne

Oppskrift på grovt matpakkebrød
16 biter

400 g hvetemel
400 g fullkornshvetemel
200 g lettkokte havregryn
50 g solsikkekjerner
50 g knuste linfrø
1 ts salt
1 pk gjær
7 ½ dl vann, ca. 30 grader

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare rett i det tørre. Ha i vannet og elt deigen på laveste hastighet i 12-15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, omtrent 1 time.

Dryss litt mel på bordet og hvelv over deigen. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til å bli like stor som langpannen din. Det kan være lurt å kjevle rett på et lett melet bakepapir. Dra bakepapiret over i langpannen. Pensle med vann og dryss over litt havregryn.

Dekk langpannen med plastfolie og la brødet etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Bruk en spiss kniv og skjær 16 ruter før du steker brødet i ca. 25 minutter. La det avkjøles på en bakerist.

langpannebrød

God bakst!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Det kan de sikkert, Lise! Jeg tror nesten aldri at jeg har gjort det med gjærdeig, men vet jo at det er mange som liker å gjøre det på den måten, så da antar jeg at det går bra med denne også 🙂

    • Ja, den er litt løs, men ikke veldig. Havregrynene bruker å ta til seg en del væske. Ønsker du den litt fastere, tilsetter du litt mer hvetemel neste gang, Ellen Marie 🙂 God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *