Hjemmelagde polarbrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelagde polarbrød

Polarbrød bruker å være superpopulært å ha med i matpakkene til både barnehage- og skolebarna. Ja, de bruker vel egentlig å være ganske populære hos oss voksne også når sant skal skrives.

Det er enkelt å bake sine egne polarbrød, og de er fine å fryse ned for så å ta opp så mange brød som du trenger.

Jeg har lagd dem halvgrove, det vil si med like mye grovt mel som fint hvetemel. Vil du har dem litt grovere, kan du erstatte litt av hvetemelet med fullkornshvetemel.

For å beholde saftighetene i polarbrødene er det viktig å la de avkjøles under et klede, og det er lurt å fryse ned de du ikke spiser med en gang.

Hjemmelagde halvgrove polarbrød

20 polarbrød

150 g fint sammalt rugmel
350 fullkornshvetemel
500 g hvetemel
1 ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
1 ts bakepulver
2 ss honning
½ dl olivenolje
3 ½ dl melk
3 ½ dl vann

Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett oppi bakebollen. Er honningen fast, varmer du den opp til den blir flytende før du har den i bakebollen sammen med resten av væsken. Jeg synes det er fint om væsken holder ca. 25. grader, så jeg bruker å varme opp vannet litt og å la melken være kald. Da bruker det å bli ganske så bra.

Elt deigen på lag hastighet i 10-12 minutter til du har fått en blank og smidig deig. Dekk den med plastfolie eller legg et lokk over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og kle 4 stekebrett med bakepapir.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i 20 like store deler. Rull hver del ut til boller før du så kjevler dem ut til 12-13 cm store rundinger.

La polarbrødene heve i 15-20 minutter. Det betyr at de første brødene begynner å bli klare for steking når du er ferdig med de siste utkjevlingene.

Før du setter brødene i stekeovnen, lager du de karakteristiske polarbrødhullene. Jeg bruker baksiden av en spisepinne for å lage hullene.

Stek gjerne to og to brett samtidig. Så lenge som du bruker varmluft, går det riktig så bra.

Stek brødene i ca. 8 minutter.

Legg brødene rett over på en bakerist og dekk dem med et bakeklede med en gang.

God bakst!

 

9 kommentarer til “Hjemmelagde polarbrød”

    • Hei Kari! Jeg har ikke prøvd det, men det vil jeg tro at skal gå bra. Tenker det må brukes litt svak varme da sånn at de rekker å steke gjennom uten å bli for brune på utsiden. Lykke til!

  1. Hei!
    Lagde disse i helgen, veldig god på smak. Mine hevde seg litt vel mye i ovnen, gikk ned igjen etter hvert, men noen ble litt hule inni. Noen tips?

    • Hei Irene! Kanksje en kraftigere prikking i forkant av stekingen vil hjelpe dem til ikke å blåse seg opp under stekingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon