Hjemmelaget lasagne er bestandig superpopulært å servere hjemme hos oss! Og det innbiller jeg meg at det er mange andre steder også. Det er, etter min mening, en perfekt helgemiddag å lage både når man er få og når man skal være mange rundt bordet. For det er veldig enkelt og greit å både doble og triple oppskriften.

Jeg har flere andre lasagneoppskrifter liggende her på bloggen fra før av også – både denne med spinat i og denne vegetarversjonen. Og så har jeg en klassisk hjemmelaget lasagne, og det er denne jeg har tatt utgangspunkt i når jeg har laget dagens versjon. Jeg ønsket å ha en tynnere tomat- og kjøttsaus, så da ble det det.

 

Hjemmelaget lasagne med mozzarella

4 personer

Kjøtt- og tomatsausen
400 g kjøttdeig
2 ss olivenolje
2 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 gulrot
1 stilk stangselleri
2 dl rødvin
2 bokser, á 4 dl, hakket, hermetisk tomat
1 dl vann
2 ts tørket oregano
¼ ts chiliflak
1 ts salt
nykvernet pepper

Ostesaus
60 g smør
60 g hvetemel
6 dl melk
½-1 ts salt
nykvernet pepper
250 g mozzarella, her bruker jeg 2 baller fersk mozzarella
300-400 g tørkede pastaplater

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Brun kjøttdeigen i en stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen. Bruk forholdsvis høy varme.

Finhakk sjalottløkene og hvitløksfeddene, og skjær gulroten og stangelleriet i små terninger på ca. ½ x ½ cm. Skru ned varmen på stekepannen og ha det i. La det surre videre i noen minutter før du har i rødvinen, de hermetiske tomatene, vannet og resten av ingrediensene.

La kjøttsausen småkoke i 15-20 minutter. Så kan du lage ostesausen i mellomtiden.

Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og rør inn hvetemelet. Spe med ca. 1/3 av melken. La melken koke opp (bruk litt under medium varme) før du begynner å røre i sausen. Rør til du har fått ut alle klumpene. Så sper du videre 2 ganger til. Ha i salt og nykvernet pepper. La den hvite sausen småkoke i 3-4 minutter.

Bruker du fersk mozzarella river du den i mindre biter og rører halvparten av den inn i sausen. Fast mozzarella river du på den grove siden av rivjernet.

Når alt er klart nå, er det på tide å plassere alt lagvis i en ildfast form. Fordel først et lag med kjøttsaus, så ostesaus og pastaplater. Gjenta til alt er brukt opp og avslutt med kjøtt- og ostesaus. Her er det 4 lag med kjøtt- og ostesaus og 3 lag med pastaplater.

Fordel resten av osten på toppen. Sett formen i stekeovnen og stek lasagnen i 15-20 minutter, til osten har blitt gyllenbrun og skikkelig boblete. La lasagnen avkjøles i noen minutter før servering.

Server gjerne en grønnsalat til.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei,
    Er det greit å bytte ut pastaplatene med glutenfrie pastaplater? Glutenfrie plater er mye hardere enn vanlige. Må det beregnes lenger tid og kanskje mer væske?

    • Hei Edil! Ja, det burdet jo gå riktig så bra å bytte ut. Og ja, det kan være lurt å beregne litt lengre steketid og litt mer væske eller eventuelt å forkoke pastaplatene litt i forkant. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *