Kjøttgryte med grov rotstappe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 4,5 time

Porsjoner: 4

Kjøttgryte med grov rotstappe

Sjekk ut denne kjøttgryten med grov rotstappe! For nå er det tid for gryter, folkens! Duftende, smakfulle og varmende gryter! Fulle av herlige smaker og farger, og stappet full av god stemning. Vi kan si det om mat også, kan vi ikke? For det blir jo god stemning i huset når en gryte får spre godlukt rundt til alle hjørner mens den småputrer i noen timer.

Jeg elsker gryter og det vet jeg at det er mange av dere som gjør også!

I denne gryten bruker jeg høyrygg, men du kan også bruke annet grytekjøtt. Og for å gi gryten en liten touch av sol, har jeg i soltørkede tomater. Det blir skikkelig bra!

Kanskje dette er gryten å lage i helgen?

LES MER! Lyst på god gryte, men har dårlig tid? Sjekk ut denne ONE POT-GRYTEN MED PASTASKRUER OG VOSSAKORV

Ingredienser

Kjøttgryten
800 g høyrygg eller annet grytekjøtt av storfe
3 ss olivenolje
2 løk
0.5 purre
4 fedd hvitløk
2 gulrot/gulrøtter
2 pastinakk
1 rød paprika
1.5 ts salt
nykvernet pepper
2 ss tomatpuré
0.5 ts kajennepepper
1 ts spisskummen
1.5 dl rødvin
4 soltørkede tomater i olivenolje
2.5 dl vann

Rotstappe
700 g potet
2 pastinakk
2 fedd hvitløk
50 g smør
1.5 dl melk
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Slik lager du kjøttgryte med grov rotstappe

Del kjøttet i terninger på ca. 3 x 3 cm. Ha 1 ss olje i en stekepanne og brun 1/3 av kjøttet på sterk varme. Ha det så over i en gryte. Gjenta med resten av kjøttet.

Del løkene først i 2, så skjærer du dem i tynne halvringer. Vask purren godt før du skjærer den i ringer. Finhakk hvitløkfeddene. Skrell rotgrønnsakene og del dem i terninger på 1 x 1 cm. Skjær paprikaen i mindre biter også. Ha alt dette og resten av ingrediensene i gryten.

Kok opp og legg på et lokk. Nå kan enten gryten stå å småputre på platen de kommende 3-4 timene eller du kan sette hele gryten – med lokket på – inn i stekeovnen på 120 grader og la den stå der tilsvarende lenge.

Smak til med krydder før servering. Her har jeg drysset noen tyttebær over ved servering.

Til stappen skreller du grønnsakene og hvitløkfeddet og ha i en kjele med usaltet vann. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre. Hell av vannet og la det dampe tørt i 2-3 minutter før du har i smøret og moser det sammen med potetene. Rør inn melken og smak til med salt og pepper.

God middag!

Fru Timians PROVENCEKRYDDER passer supert å bruke i denne gryten!

15 kommentarer til “Kjøttgryte med grov rotstappe”

    • Hei Duffy. Beklager at svaret kommer så sent. Meldingen din hadde havnet i spam-boksen. Du kan bruke litt rød saft (type, solbærsirup) eller så kan du bare kutte den ut. 🙂

  1. Dette var en fantastisk god gryte! Jeg hadde ikke gulrøtter og purre i gryta før det sto igjen ca en time av koketiden. Synes de kan bli i bløteste laget hvis de koker for lenge. Måtte øke væskemengden litt, men da ble den helt perfekt. Veldig gode smakskombinasjoner! Super hyttemat på kalde vinterdager!:)

  2. Dette er den beste kjøttgryten – ever:) Har laget den flere ganger med stor suksess. Bruker solbærsirup og kutter da ut sukkeret.

    Super hyttemat. Perfekt å la putre over bålpanna (brunet kjøttet i stekepanna først), og nydelig å servere utendørs på papptallerkner med hjemmelaget potetstappe:)

  3. Lagde denne for første gang i påska. Den var enkelt og greit fantastisk god! Veldig godt forklart oppskrift, kjøttet var mørt og fint og smaken utrolig god. Tusen takk for god oppskrift!

  4. Har tenkt å prøve meg på denne gryta i morgen, men har flatbiff i stedet for høyrygg. Hvor lang koketid ville du brukt på denne oppskrifta hvis en bruker flatbiff? Regner kanskje med at koketida vil bli kortere. Men vil gryta bli like saftig og smakfull når en har kortere koketid? Bør en da bruke kraft i stedet for vann f. eks?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon