Det er bestandig fortryllende å kunne sette mat på bordet som både ungene og de voksne elsker uten at jeg på en eller annen måte må kompromisse med smakene. Lasagne passer perfekt inn i denne katagorien. Jeg kan lage mange ulike versjoner av den, avhengig av hva jeg har tilgjengelig og hvilke smaker jeg har lyst på. Jeg vil stort sett bestandig ha en skikkelig tykk og mektig ostesaus som jeg legger lagvis sammen med kjøttsausen og pastaplatene og som gjør at resultatet blir kjempesaftig. Jeg er dessuten glad i å blande kjøttdeig og karbonadedeig til kjøttsausen. Ren karbonadedeig kan bli for mager og kjøttdeigen litt fet. I denne versjonen rører jeg inn massevis av fersk spinat i ostesausen. Det gir et ekstra kick på smaken!

Når jeg lager lasagne, bruker jeg nesten bestandig å lage dobbel porsjon.  Det tar minimalt med ekstra tid og da er jeg sikret deilig middag i to dager. Helt strålende!

Følg meg gjerne på Snapchat, der finner du meg som frutimian, eller Instagram og Instagram Stories. Der heter jeg Fru Timian 🙂

Saftig lasagne med spinat

Dette trenger du til en langpanne – nok til 8 personer

Saftig lasagne med spinat
Kjøttsaus
500 g karbonadedeig
500 g kjøttdeig
2 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
1 løk
2 gulrøtter
2 ts salt
nykvernet pepper
2 ts tørket oregano
3 bokser, á 4 dl, hermetisk tomat
400–500 g pastaplater
50 g hvitost

Ostesaus
75 g smør
100 g hvetemel
1 l h-melk
1 ts salt
nykvernet pepper
litt muskatnøtt
200 g hvitost
500 g spinat

 

Sett stekeovnen på 225 grader.

Brun karbonadedeigen og kjøttdeigen i 2 eller 3 omganger i en stekepanne sammen med olivenoljen. Ha det over i en kasserolle etter hvert som det blir ferdig. I mellomtiden finhakker du hvitløk og løk og deler opp gulrøttene i små terninger. Skru ned varmen på stekepanna og la dette surre til løken har blitt blank og myk. Ha det så oppi kasserollen. Tilsett salt, pepper, oregano og de hermetiske tomatene. Kok opp og la det småkoke i 10–15 minutter. Smak til og kjenn at det er passe krydret.

Smelt smøret til ostesausen i en annen kasserolle og rør ut hvetemelet i det. Spe med litt av melken. La den koke opp før du visper og rører ut klumpene. Fortsett på samme måte til all melken er spedd inn. La den småkoke i 5–6 minutter slik at melsmaken forsvinner. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Riv hvitosten og rør den inn. Vask spinaten godt før du rører den inn i sausen. Det ser ut som det er veldig mye spinat, men når den blir varm, krymper den voldsomt.

Fordel 1/4 av kjøttsausen i en langpanne og fordel 1/4 av ostesausen over der. Legg på pastaplater og gjenta til du har brukt opp begge sausene. Jeg bruker ikke å ha pastaplater på toppen, men drysser et lag revet hvitost over det siste laget med ostesaus.

Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til osten har blitt brunflekkete. La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Saftig lasagne med spinat

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. For en fantastisk ide å putte spinat i sausen! Jeg elsker spiant og lasagne, så dette er jo som laget for meg. Jeg har nettopp oppdaget bloggen din, og har allerede funnet masse jeg vil prøve meg på 🙂

 2. Denne oppskriften skal prøves ut! 🙂

  Jeg pleier å lage pasta selv, og lurer på hvor mye fersk pasta du mener jeg bør lage for denne oppskriften? Har egentlig aldri helt skjønt hvordan jeg beregner fra ferdigtørket pasta til fersk, altså hvor mye mel som tilsvarer 100 g ferdigtørket pasta? Og når pastaplatene er laget, da skal de ikke kokes først, sant? 🙂

 3. Hei Veronica.
  Det er jeg jammen ikke sikker på hvor mye mel som tilsvarer 100 g ferdig tørket pasta. har aldri regnet på det. Pastaplatene trenger ikke å koke først 🙂

 4. Hei, fantastisk lasagne! Den har blitt en fast rett vi lager da hele familien samles 😀
  Men lurte litt på det med tomatene, jeg trur jeg har lest feil før. jeg har brukt 3bokser hakket tomat og hver boks er på 350g:P
  Bruker du bare 4dl tomat til sammen?

 5. Hei, er bare nysgjerrig på hvorfor du bruker karbonadedeig og kjøttdeig i oppskriften. Er det noen spesiell grunn til det?

 6. Ok, takk for svar. Hadde denne til middag igår. Ville aldri ha kommet på å ha spinat i ostesausen selv, men det smakte fantastisk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *