Spagetti med reker og hvitløk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Spagetti med reker og hvitløk

Dette er supergod middag! Reker, hvitløk og spagetti er en aldeles smashing kombinasjon. Har du vært i Spania noen gang har du kanskje spist gambas pil pil, reker stekt i en olje full av hvitløk og chili. Selv om jeg ikke bruker chili her, setter maten meg i den samme herlige stemningen. Og mat handler jo, i tillegg til smak og lukt, om utseende og hvilken stemning den setter meg i.

Det eneste som kan sette meg i litt dårlig stemning når det kommer til denne middagen, er kjappheten min – rettere sagt tregheten min – til å rense reker. Jeg er definitivt ingen racer, men resultatet er virkelig verdt hvert eneste minutt jeg bruker på rekerensingen.

Du kan også bruke reker i lake, så slipper du hele renseprosessen. Skyll dem i såfall i kaldt vann først, så fjerner du lakesmaken.

Ingredienser

1 kg reker med skall
400 g spagetti
8 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
1 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper
3 vårløk
1.5 dl hvitvin
0.5 sitron

Slik gjør du

PS! 1 kg med reker med skall skal bli ca 400 g ferdige rensede reker

Bruker du reker med skall, starter du med å rense dem og gjøre dem klare for resten av kokkeleringen.

Kok opp rikelig med vann til spagettien og kok den i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Når den er ferdig, tar du vare på ca. ½ dl av kokevannet før du heller spagettien over i et dørslag. Hvelv den så tilbake i kjelen.

Finhakk hvitløkfeddene og ha dem i en stekepanne sammen med olivenoljen, flaksalt og pepper og la det surre på litt under medium varme i 3-4 minutter. Skjær vårløken i ringer og ha i. La det surre i 1 minutt før du har i hvitvinen og lar det koke opp.

Riv det gule av sitronen på den fine siden av rivjernet og ha i det og litt av sitronsaften og rør det sammen.

Ha i rekene. De skal bare kjapt varmes opp. Ha i spagettien og bland det hele sammen. Nå bruker jeg å tilsette litt av det kokevannet jeg tok vare på. Kanskje bare en spiseskje eller to. Bare for å få riktig konsistens på retten. Og så smaker jeg til og kjenner om det bør has i mer sitronsaft, salt og pepper.

God middag!

6 kommentarer til “Spagetti med reker og hvitløk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon