Solsikkeloff

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Solsikkeloff

En loffoppskrift kan varieres ut fra humøret ditt når du baker og, ikke minst, hva du skal servere den til. Denne oppskriften kan du derfor se på som en grunnmur som passer til det aller meste. Her ruller jeg bare loffene i solsikkekjerner før steking sånn at de blir ordentlig knasete å spise.

Både tørkede og friske urter er godt i loff, det samme soltørkede tomater.

Solsikkeloff

Oppskrift på 2 solsikkeloffer
1 kg hvetemel
1 ts salt
1 pk gjær, tørr eller fersk
7 dl vann
1 ½ dl solsikkekerner

Ha det tørre i en bakebolle – ikke solsikkekjernene. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den opp i melet før du heller i mesteparten av vannet og setter igang eltekroken. Elt deigen godt sammen i ca. 10 minutter. Tilsett resten av vannet hvis det er nødvendig for å få en passe konsistens. Og konsistensen er passe når deigen nesten slipper bollen.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i to og ruller hver del ut til et avlangt brød.

Ha solsikkekjernerne på en tallerken «dytt» brødet ned i kjernene slik at de setter seg fast. Legg brødene over på en bakepapirkledd stekeplate og la dem etterheves i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Stek loffene på nest nederste rille i 30-35 minutter. Får loffene for mørk farge, kan du skru ned varmen litt de siste 10 minuttene.

La loffene avkjøles på en bakerist.

Solsikkeloff

God bakst!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon