Pytt i panne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pytt i panne

Jeg må bare slå det fast med én eneste gang! Pytt i panne er en nedvurdert middag! Det er skikkelig godt og en perfekt måte å bruke opp eventuelle middagsrester som du måtte ha liggende. Når det er sagt, trenger du ikke å ha rester liggende for å lage denne snerte middagen. Selv ikke potetene trenger å være kokte. Skjærer du dem i forholdsvis tynne skiver, er de greie å steke fra rå tilstand i stekepannen.

Jeg fant noen ferdigkokte asparges og en halv boks med bønner i kjøleskapet da jeg skulle lage denne versjonen, så da fikk de bli med i stekepannen de også. Ellers kan du bruke oppskriften som en veileder for å lage din versjon.

pytt i panne med grønnsaker og speilegg

Oppskrift på pytt i panne
til 2 personer

300 g poteter
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
nykvernet pepper
200 g gode pølser – her bruker jeg kjøttfulle salsiccia-pølser
1/2 brokkoli
1/2 paprika
3-4 asparges
1/2 ts paprikapulver
1/2 boks store hvite bønner
4-5 cherrytomater
2 egg
noen timiangreiner til pynt

Er potetene allerede kokt, kan du ha dem i stekepannen samtidig med pølsene og steke til de får en gyllenbrun skorpe, og så tilsette resten.

Hvis du starter med rå poteter, skjærer du dem i 1/2 cm tynne skiver og har i en stekepanne sammen med oljen, salt og pepper. La det steke på forholdsvis lav varme i 12-15 minutter. Snu og vend skivene innimellom slik at de ikke setter seg sammen.

Del pølsene i skiver og ha i stekepannen. Stek videre til de også får en lett gyllenbrun skorpe.

Del brokkolien i små buketter. Jeg bruker også å dele stilken i små terninger. Paprikaen skjærer du i små terninger og aspargesen i mindre biter. Ha det i stekepannen sammen med paprikapulveret. Stek videre i ca. 5 minutter. Ha i bønnene og cherrytomatene og la de være i lenge nok til at de blir gjennomvarme.

Smak til med salt og pepper.

I en annen panne steker du eggene i litt olje. Dryss over bittelitt flaksalt under stekingen.

Pynt med litt timian! Så er middagen klar!

pytt i panne

deilig pytt i panne

pytt i panne med speilegg

God middag!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon