Pasta og smeltet ost er én av disse kombinasjonene hvor du kjenner at smilebåndet automatisk rykker oppover noen grader når du spiser det. De er virkelig som skapt for hverandre!

Det er bestandig bra med hverdagsmiddager som det er lite jobb å lage. Denne gratengen trenger 20 minutter i stekeovnen for å bli ferdig – etter at pastaen er kokt ferdig først – men de 20 minuttene kan jeg jo bruke til å vaske kjøkkenbenken, rydde ut av oppvaskmaskinen eller spørre 15-åringen om spanskglosene. (Som jeg jo ikke skjønner noe av og absolutt ikke kan bedømme om uttales riktig eller ikke).

Heldigvis kan jeg enkelt vurdere meg fram til at middagen smaker skikkelig bra!

grateng med pasta og bacon

Oppskrift på pastagrateng med bacon og brokkoli
4 personer

450 g penne
1 ts salt
½ brokkolihode
200 g skogsbacon eller annet bacon i tykke skiver
2 fedd hvitløk
1 liten løk
1 stilk stangselleri
1 ss olivenolje
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ts hvitvinseddik
1 ½ dl fløte
150 g ost

Serveres med salat

Sett stekeovnen på 225 grader.

Kok opp vann og salt i en stor kasserolle. Kok pastaen 1–2 minutter kortere enn det som det står på pakken. Den skal gratineres etterpå, så den blir ferdig allikevel.

Del brokkolien i små buketter og ha i kokevannet når det er 3 minutter koketid igjen. Når kokingen er ferdig, heller du det over i et dørslag og lar det renne av. Ta vare på 1 dl av pastavannet. Hvelv pastaen og brokkolien tilbake i kasserollen.

Del baconet i mindre biter og brun det i en stekepanne. Mens det steker finhakker du hvitløkfeddene, løken og stangselleriet. Når baconet er brunt, kan du ha løken og selleriet i stekepannen. Jeg liker imidlertid best å ta ut baconet og tørke vekk baconfettet for så å ha i olivenolje og steke løk, hvitløk og stangselleri i det i 4-5 minutter. Du gjør i grunn som du vil. Dryss over litt salt og godt med nykvernet pepper.

Tilsett hvitvinseddiken, pastavannet og fløten og kok opp. Riv osten og rør inn litt over halvparten av den.

Hell sausen og baconet over pastablandingen og rør sammen. Ha det over i en ildfast form. Dryss over resten av osten og stek i ca. 20 minutter til det får gyllenbrune flekker på toppen.

Serveres med en grønnsalat.

Pastagrateng med bacon og brokkoli

Pastagrateng med bacon og brokkoli

Pastagrateng med bacon og brokkoli

God middag!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Denne så veldig god ut! Den skal jeg prøve til helgen 🙂
    -men, må man bruke hvitvinseddik? Eller kan jeg bruke vanlig eddik?

    • Ja, du kan bruke vanlig eddik, men bruk litt mindre, for den er sterkere i smaken. Eller du kan bruke en skvis med sitron eller lime 🙂 Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *