Ukemeny for uke 38

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 38

Nå har jeg straks lagt bak meg en veldg hektisk uke med både mye matlaging og, ikke minst, innspurten til deadline på den nye boka mi. Det er fremdeles noen timers jobb igjen, men jeg satser på å være ferdig innen fristen, som er i morgen, mandag. Det er ganske intenst, men aller mest moro å skrive ferdig alle tekstene og sjekke at jeg har fått med meg alle de ingrediensene som skal være med i oppskriftene. Gleder meg storveies til å se hvordan det blir når tekst og bilder blir satt sammen. Men før det skjer, skal teksten gjennom noen korrekturrunder.

Tilbake til uka som kommer. Jeg satser på mye god høstmat denne uka også. Nå er det masse lammekjøtt i butikkene, så denne uka må det bli en fårikålmiddag. Gjerne lage dobbel porsjon sånn at vi kan spise det to dager på rad.

Jeg håper du finner deg noen favoritter i ukemenyen, og kanskje det frister å prøve noe helt nytt også. En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 38

 

Mandag 15. september – Hjemmelagd fiskegrateng

Fiskegrateng er en genial måte å bruke opp fiskerester på, enten det er ferdig kokte rester eller om det er rå fiskebiter. Det er ikke bestandig den mengden fisk jeg kjøper inn til en middag passer helt, og da putter jeg det som blir til overs i fryseren. Perfekt å bruke i denne fiskegratengen!

Ukemeny for uke 38

 

Tirsdag 16. september – Koteletter med grønnsaker og kjapp brun saus

Jeg tilhører den delen av befolkningen som synes at en saftig kotelett er både skikkelig godt og veldig enkelt å lage. Legg merke til at jeg skriver saftig, for det må den være.

Ukemeny for uke 38

 

Onsdag 17. september – Omelett med pasta og ost

Har du pastarester liggende i kjøleskapet? Putt dem i denne omeletten!

Ukemeny for uke 38

 

Torsdag 18. september – Saftig laks innbakt i butterdeig

Det blir straks litt ekstra feststemning over laksefiletene når de blir pakket pent inn i butterdeig sammen med andre gode smaker. Her kjører jeg på med litt asiatiske smaker, østerssaus, chilipaste og fiskesaus. Skikkelig snadder blir det!

Ukemeny for uke 38

 

Fredag 19. september – Lasagne

Lasagne er en av de middagsrettene som bare går og går og aldri blir utdatert. Ungene her i huset elsker det,  og jeg synes det er perfekt middag å servere når det er mange til bords.

Ukemeny for uke 38

 

Lørdag 20. september – Supergod tapas med røkt laks, sardiner og paprika

La deg for all del ikke skremme av det faktum at det er sardiner i denne oppskriften. Jeg har overbevist mang en ikke-sardin-liker med disse tapasene. Dette er skikkelig gode spanske tapas!

Ukemeny for uke 38

 

Søndag 21. september – Fårikål med en vri

Duften av fårikål er duften av høst! Det må man kunne si. Og nå er det, uten tvil, høst her utenfor kjøkkenet mitt. Selv om jeg veldig gjerne skulle hatt sommer mye lenger, kan jeg glede meg over alt det gode høsten har å by på.

Ukemeny for uke 38

 

Ukens dessert – Pæreterte

Denne terten, eller kaken om du vil, er veldig kjapp å lage og smaker aller best når den fremdeles har en liten lunk.

Ukemeny for uke 38

 

Ukens gode gjærbakst – Snurrete wienerbrød

Hjemmelagd wienerdeig er noe av det aller beste du kan bake – det synes iallfall jeg. Det er rett og slett fantastisk godt! Det er ikke veldig vanskelig, men det tar litt tid.

Ukemeny for uke 38

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon