Ukemeny for uke 36

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 36

Tenk at det allerede er klart for en ny ukemeny! Bonden som har åker helt inn til tomaten vår har fått inn alt kornet sitt, og vi går inn i høsten med et bang! For meg som elsker sommeren så utrolig høyt, er det bestandig litt vemodig å pakke bort sommersandalene. Heldigvis kan vi glede oss over enorme mengde med de beste norske råvarene nå de kommende månedene. Det er et bra plaster på sommersåret!

Håper du finner masse som du har lyst til å lage denne uken også. Hvis du er glad i ukemenyen, så tips gjerne venner om den også!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 2. september – Asiatiske fiskekaker med nudler og grønnsaker

Hvis du har en matprosessor, tar det bare noen få minutter å lage sine egne fiskekaker! Du tar rett og slett bare fisken og resten av hva som skal i fiskekakene i matprosessoren og kjører det sammen til en masse (det tar ett og et halvt minutt) og så former du det til kaker og steker. Og så er det jo morsomt å lage sine egne kaker, for da kan du eksperimentere med smakene så mye du vil! Her får fiskekakene smak av hvitløk, chili, vårløk og koriander. Skikkelig godt!

 

Tirsdag 3. september – Spagetti med hvitløk og squash

Squash smaker ikke veldig mye i seg selv, men tar til seg rikelig med smak fra det den blir paret opp med. Og her får den følge med smakene av herlig hvitløk, parmesan og smør. Det må jo bare bli godt!

 

Onsdag 4. september – Kyllingsuppe med ris

Jeg elsker supper! Gjør du? Vi spiser nok suppe iallfall en gang i uken her hjemme. Fiskesupper, kjøttsupper, grønnsakssupper, kyllingsupper…… you name it! Det er så mye godt å lage. Her får du en oppskrift på en mild og god kyllingsuppe!

 

Torsdag 5. september – Pølsegryte i én kasserolle – one pot middag!

Opp med hånden alle som elsker alt-i-ett-middager! Finn fram en stor kjele eller stekepanne med høye kanter, ha i alle ingrediensene og vipps så er det fiks ferdig middag!

 

Fredag 6. september – Arvefisken

Dette er arvekyllingens lillebror! Det er nok ikke like mange som har prøvd fiskeversjonen som kyllingversjonen ennå, men jeg får massevis av positive tilbakemeldinger fra dem som prøver! Så om du ikke har testet den ut ennå, kommer herved oppfordringen!

 

Lørdag 7. september – Indisk gryte med linser og blomkål

Det er massevis av gode smaker i denne herlige indiske blomkål- og linsegryten!

 

Søndag 8. september – Kyllingform med poteter og asparges (sponset)

Denne kyllingformen vet jeg er en STOR FAMILIEFAVORITT i veldig mange hjem!

Dette er virkelig en alt-i-ett-form med poteter i bunn, gode grønnsaker, saftige kyllingbiter og en smakfull fløtesaus. Og for å få litt punsh i smaken bruker jeg Sambal Oelek, som er en indonesisk chilisaus hvor mange ulike chilier er most og blandet sammen. Perfekt å bruke til å smakssette retter. Og den passer godt inn i en kraftig fløtesaus.

 

Ukens kake – Smuldrepai med epler

Noen ganger er det enste rette å si om en kake: lag den og nyt! Det er akkurat det som gjelder for denne smuldrepaien! Den er superenkel og kjapp å lage, og den smaker aldeles fortreffelig. Den er akkurat passe søt for min smak, har massevis av epler og, ikke minst, et tykt lag med smuldrepai på toppen!

 

Ukens gjærbakst – Saftig rugbrød med gulrøtter, chiafrø og solsikkekjerner

Jeg elsker dette rugbrødet! Det er ikke et rent rugbrød, men en lik mengde sammalt rugmel som vanlig hvetemel. Og med litt havregryn i tillegg.

 

En god uke til deg!

4 kommentarer til “Ukemeny for uke 36”

  1. For en uke – skal bruke alle rettene. Jeg prøver å kutte ut rødt kjøtt og elsker rettene dine. Er alene men lager halv porsjon – kan den fryses gjør jeg det ellers blir det en dag til senere i uka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon