Spagetti med hvitløk og squash

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Spagetti med hvitløk og squash

I Italia spiser de pasta dag ut og dag inn. Sjelden lar de en anledning til å spise èn eller annen form for pasta gå fra seg. Og de spiser det til det meste. Jeg gjør mer enn gjerne en liten italiener av meg når det kommer til middag, for jeg elsker alle former for pasta!

Her får en god neve spagetti følge med litt hvitløk og squash, og italienernes store favoritt, parmesan. Det smaker rett og slett kjempegodt, og det beste av alt, det tar deg maksimalt 20 minutter fra du setter kasserollen med kaldt spagettivann på kokeplata til hele familien kan sette seg ned ved middagsbordet.

Smakfull pastamiddag på noen få minutter

Spagetti med squash og parmesan
400 g spagetti
2 fedd hvitløk
3–4 ss olivenolje
2 stk middels store squash
20 g mykt smør
30–50 g parmesan
noen basilikum- eller bladpersilleblader
salt
pepper

Kok spagettien etter anvisning på pakken, i godt saltet vann. I mellomtiden finhakker du hvitløkfeddene og har dem i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på svak varme i 4–5 minutter, til hvitløken er blank og myk. Skjær opp squashen i strimler og tilsett. Stek videre i 4 minutter.

Ikke bruk ferdigrevet parmesan som selges i butikken. Den smaker ikke spesielt godt. Kjøp et helt stykke og riv den selv. Innpakket først i en runde med  matpapir, så i en pose, holder osten seg lenge i kjøleskapet.

Hell spagettien over i et dørslag. Ha den i en bolle og bland inn hvitløken og squashen, smøret og den nyrevne parmesanen. Grovhakk noen basilikum- eller persilleblader og ha over sammen med litt salt og pepper.

Smakfull pastamiddag på noen få minutter

6 kommentarer til “Spagetti med hvitløk og squash”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon