Kyllingform med poteter og asparges

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingform med poteter og asparges

Denne kyllingformen er jeg helt overbevist om at kommer til å bli en STOR FAMILIEFAVORITT i veldig mange hjem! Hvis du bruker å lage Arvekyllingen eller Arvekyllingen med en vri innimellom, MÅ du prøve ut denne langpanneretten også! Du kommer garantert til å elske den!

Dette er virkelig en alt-i-ett-form med poteter i bunn, gode grønnsaker, saftige kyllingbiter og en smakfull fløtesaus. Og for å få litt punsh i smaken bruker jeg noen teskjeer av den indonesiske chilisausen sambal oelek.

LES MER! Sånn lager du Tante Torhilds kyllingform med sambal oelek!

Oppskrift på kyllingform med poteter, asparges, fennikel og fløtesaus

til 4 personer

800 g poteter
4 dl kremfløte
1 dl H-melk
2-3 ts sambal oelek
1 ½ ts salt
nykvernet pepper
600 g kyllingfilet
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
½-1 fennikel (avhengig av hvor stor den er)
6-8 asparges
200 g revet ost
1 vårløk
salat til servering

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme og finn fram en ildfast form på ca. 25 x 30 cm.

Skrell eller vask potetene før du skjærer dem i så tynne skiver som du greier. Jeg bruker en mandolin (ikke av den typen du spiller på, men den versjonen som er ment som skjæring). Fordel dem i bunnen av den ildfaste formen.

Bland sammen fløte, melk, Sambal Oelek, halvparten av saltet og pepperen og hell over potetene. Sett formen i stekeovnen og stek i 23-25 minutter.

I mellomtiden gjør du klart resten.

Del kyllingfiletene i litt store biter. Varm halvparten av olivenoljen i en stekepanne og brun kyllingbitene på sterk varme. Bitene skal ikke gjennomstekes, bare stekes til de blir lett brune. Ta dem ut.

Finhakk hvitløkfeddet og ha i stekepannen sammen med resten av olivenoljen, saltet og pepperen. La det surre på svak varme i 3-4 minutter. Del paprikaen i terninger og fennikelen i tynne båter. Skjær vekk den nederste delen av aspargesstilkene før du deler resten i litt mindre biter. Ha alt dette i stekepanna og la det surre i 3-4 minutter til.

Når potetene har forstekt, tar du ut formen og fordeler halvarten av osten over. Så fordeler du utover grønnsakene, så litt ost før du har over kyllingbitene og siste rest av ost.

Sett formen tilbake i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter. Sjekk etter om potetene er ferdig. Det vil avhenge litt ut fra hva slags potetsort du bruker og hvor tynne potetskiver du skjærte.

Skjær opp vårløken og dryss den og litt salat over pannen ved servering.

 

4 kommentarer til “Kyllingform med poteter og asparges”

  1. Hei! Denne ser nydelig ut☺️ Vil en kunne gjøre ferdig det meste, dvs. forsteke potetene, brune kylling med tilbehør og så sette den kjølig? Slik at en senere på dagen kan sette den i ovnen like før gjestene kommer?

    • Hei Anita! Ja, det kan du gjøre. Beregn litt lengre steketid på slutten da ettersom alt er kaldt når du setter det i stekeovnen. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon