Helstekt kylling med rotgrønnsaker og aspargesbønner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Helstekt kylling med rotgrønnsaker og aspargesbønner

Helstekt kylling er faktisk noe av den enkleste middagen som går an å lage. Ikke den kjappeste, men det er ikke mye jobb involvert i å helsteke en kylling. Vi snakker kun om litt krydring, kanskje en klatt med smør opp mellom skinnet og kjøttet ved brystfiletene, så inn i stekeovnen der den står og godgjør seg i en god time. Så er middagen klar!

Eventuelle rester er dessuten helt supre å bruke i denne kyllingsalaten!

Her steker jeg rotgrønnsaker og koker noen aspargesbønner som jeg serverer til. Deilig!

Helstekt kylling med rotgrønnsaker og aspargesbønner

Oppskrift på helstekt kylling med rotgrønnsaker og aspargesbønner
til 4 personer + kyllingrester

1 hel kylling, ca 1,7 kg
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
25 g smør
1 hel hvitløk
4 gulrøtter
noen greiner frisk timian
2 ss olivenolje

Tilbehør
500 g potet
300 g persillerot
3 ss olivenolje
salt
pepper
150 g aspargesbønner

Sett stekeovnen på 200 grader.

Gni kyllingen godt inn med salt og pepper over det hele. Del smøret i to strimler. Lag en lomme mellom skinnet og kjøttet på brystfiletene og dytt smøret på plass der. Legg kyllingen i en ildfast form.

Del opp hvitløken i hele båter. Skrell gulrøttene og del dem i forholdsvis store biter før du har både dem og timiangreinene i formen. Fordel over olivenoljen og litt salt og pepper og bland det hele sammen.

Stek kyllingen i ca. 1 time og 20 minutter. Den beste måten å vite at kyllingen er ferdig på, er å sette et steketermometer innved beinfestet på den ene siden av kyllingen. Når kyllingen kommer opp i 70 grader, er den ferdigstekt.

Skrell potetene og persillerøttene og del dem i mindre biter. Ha dem i en langpanne sammen med olje og krydder. Rotgrønnsakene skal steke i ca. 20 minutter, og kyllingen skal helst hvile i 15, så når det er 5 minutter igjen av kyllingen, setter du inn grønnsakene. Samtidig som du tar ut kyllingen, skrur du opp varmen til 225 grader varmluft. Grønnsakene er ferdige når de har fått gyllenbrune flekker utenpå og er myke inni.

Aspargesbønnene koker du i 3-4 minutter i lettsaltet vann.

Helstekt kylling med rotgrønnsaker og aspargesbønner

God middag!

Helstekt kylling med rotgrønnsaker og aspargesbønner Helstekt kylling med rotgrønnsaker og aspargesbønner Helstekt kylling med rotgrønnsaker og aspargesbønner

 

 

2 kommentarer til “Helstekt kylling med rotgrønnsaker og aspargesbønner”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon