Kylling tikka masala

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kylling tikka masala

For ikke lenge siden fikk jeg et skikkelig hyggelig og spennende besøk her i Matverkstedet mitt. Anjali Patak er av indisk familie, men har vokst opp i England. Når foreldrene hennes kom flyttende til England, savnet de så mange av de gode indiske råvarene og krydderne som de var vante med, at faren begynte å importere alle de gode smakene fra India. Importen vokste seg stor, og Patak er nå verdens største produsent av indisk mat.

Anjali er sterkt involvert i alle produktutviklinger, og det var derfor veldig moro at hun ville ta en tur til Rakkestad. Patak lager ferdige sauser, chutneyer og paster. Her bruker vi en ferdig Kyllng tikka paste når vi lager en kremete kylling tikka. Den er kjapp å lage, og passer derfor både midt i uken og i helgen.

Kylling tikka masala

Oppskrift på kylling tikka masala
4 personer

500 g kyllingkjøtt – enten lårkjøtt eller brystkjøtt
3 ss Patak tikka masala paste
2 + 3 ss gresk yoghurt
1 stor løk
1 fedd hvitløk
1 chili
1-2 cm fersk ingefær
2 ss solsikkeolje, eller en annen nøytral olje
1 boks hakkede, hermetiske tomater
1 glass Patak kylling tikka masala-saus
saft av ½ sitron
½ potte koriander

ris til servering

Lårkjøttet av kyllingen har både mer smak, og det bruker å ha en lavere kilopris, så velg gjerne det. Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm og ha i en liten skål. Rør sammen halvparten av masalapasten og 2 ss av den greske yoghurten og rør inn sammen med kyllingkjøttet. Har du det travelt, lar du det stå å marinere på kjøkkenbenken i 20 minutter. Har du litt bedre tid, dekker du bollen med plastfolie og setter den i kjøleskapet til neste dag.

Skrell løken og hvitløken og hakk det opp. Løken kan du gjerne skjære i helt tynne skiver. Fjern frøene på chilien og skallet på ingefæren før du finhakker dem også. Varm 1 ss olje i en stekepanne og ha i begge løktypene, ingefær og chili. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter, til løken blir blank og myk.

Samtidig i en annen stekepanne, varmer du opp resten av oljen og bruner kyllingbitene på forholdsvis sterk varme.

Ha i resten av pasten sammen med de hermetiske tomatene og glasset med masalasaus. Kok opp og la det småkoke i 2-3 minutter. Ha i kyllingbitene og la dem koke med i 5 minutter til. Ha i sitronsaften når sausen er ferdigkokt. Hakk opp korianderen og rør inn halvparten. Resten drysser du over ved servering.

Server kokt ris til! Her er risen kokt med 1 ts hele spisskummen, 1 kardemommekapsel og 1 stjerneanis.

 Kylling tikka masala

Kylling tikka masala Kylling tikka masala

Lea var også med og fikk lære.

Kylling tikka masala

Å, som jeg ønsker meg en sånn krydderskrin. Fantastisk å se på – og helt utrolig fantastisk å sette nesen sin ned til. Anjali hadde med seg sitt eget.

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Patak.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon