Paella med kylling og safran

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 4

Paella med kylling og safran

Lite er mer spansk enn paella og tapas! Iallfall i mitt hode 🙂 Smaken av god kraft, safran, kylling og perfekt kokt ris. Det er så godt! Og dette er er perfekt mat å lage dersom man skal servere en hel liten bønsj. Det eneste som kreves da er at du har stor nok stekepanne.

Til motsetning fra når du lager risotto, og skal røre i risottoen nesten hele tiden mens du sper med kraft porsjonsvis, skal du ikke røre i paellaen etter at du har hatt i risen og kraften. For når vi rører i risen, slipper den stivelsen og det blir en kremete konsistens – akkurat som vi vil ha i risottoen – men altså ikke i paellaen. For når vi lager paella higer vi også etter å greie å få et tynt lag med stekeskorpe i pannen. Ikke bren, men nok karamellisert til at det nesten sitter fast i bunnen og er skikkelig gyllenbrunt. Og akkurat den skorpen, er etter min mening, noe av det beste med hele paellaen.

Det er ikke bestandig like enkelt å få tak i paellaris i Norge, men sjekk ut type Meny og Obs! Og om du ikke finner det der, kan du bruke risottoris istedenfor. Det bruker å være mye enklere å finne. Jeg kan iallfall kjøpe det i mine lokalbutikker. Basmatiris og jasminris er langkornet ris og egner seg ikke å bruke i en paella.

Ingredienser

Paella med kylling og safran
7.5 dl kyllingkraft
4 kyllinglår med skinn og bein
1 ts salt
nykvernet pepper
3 ss olivenolje
150 g sukkererter
2 fedd hvitløk
1 tomat(er)
1 ts paprikapulver
0.1 g safran - bittelitt
250 g peallaris
3 greiner rosmarin
1 sitron

Slik gjør du

Varm kyllingkraften i en kjele og la den være på kokepunktet.

Del kyllinglårene i to i kneleddet. Fordel halvparten av saltet og pepperen på kyllingkjøttet. Varm oljen i en stor panne og legg i kylliingkjøttet. Stek det på høy varme i 12-15 minutter til det er skikkelig gyllenbrunt rundt det hele.

Sel sukkerertene, eventuelt aspargesbønnene, i to og ha i. La de steke med i 2 minutter. Finhakk hvitløkfeddene og tomatene og ha i pannen. Skru samtidig ned varmen noe sånn at dette får steke litt på rett under medium varme i 2 minutter.

Ha i paprikapulveret og safranen. Hell i kyllingkraften og paellarisen. Fordel risen rundt i pannen når du heller den i. Prøv å unngå at den lander oppå kyllingbitene. Legg i rosmaringreinene. Fra nå av skal du helst ikke røre noen ting i pannen.

La paellaen koke på høy varme uten lokk i 10 minutter. Skru ned varmen litt og la det koke videre i 6 minutter. Prøvesmak på kraften en gang for å sjekke om du skal ha i mer salt oe pepper.

Ta pannen av varmen og legg over et lokk eller folie og la paellaen hvile i 5 minutter.

Del sitronen i båter og server til paellaen,, så kan alle klemme over så mye sitron som de ønsker.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon