Ukemeny for uke 50

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 50

Ho ho ho! Hvordan går det med adventsstemningen, folkens! Er dere godt i gang med julebaksten og julegavehandlingen? Foreløpig har jeg bakt tynnlefser (oppskriften kommer på bloggn i løpet av kommende uke) og PEPPERKAKER, så det gjenstår en del sorter her ennå. Jeg synes jo det er veldig koselig å stå å høre på julemusikk mens jeg triller, ruller og kjevler ut ulik julebakst, så jeg gleder meg.

Det første jeg skal lage er disse knallgode karamellene og TYSKE SKIVER.

Vi kan ikke leve bare på julekaker, så her kommer mitt forslag til ukemeny for den kommende uken. Håper du finner mye som frister!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 7. desember – Pastasalat med ovnsbakte grønnsaker

Har du noen halvslappe rotgrønnsaker i kjøleskapet? De er supre å bruke i denne pastasalaten. Endre innholdsfortegnelsen ut fra hva du har tilgjengelig.

 

Tirsdag 8. desember – Kylling- og grønnsakssuppe med nudler

Å, jeg bare elsker middager som dette! Enkel og lettvint å lage, den ser utrolig fin ut og hele familien elsker middagen!

 

Onsdag 9. desember – Fiskeform med laks og potet

Denne middagen lager du i én og samme ildfaste form. Jeg koker potetskivene litt i forkant før jeg har dem i formen, sånn at alt skal gå litt fortere.

 

Torsdag 10. desember – Pasta med pesto og to sorter pølse

Å! Denne hadde jeg nesten helt glemt av! Du vet hvordan det er når du spiser en middag veldig mye i en periode, og så tar en pause. Da trenger du innimellom en påminnelse om at den finnes! Og det var akkurat det jeg fikk nå!

Dette er en skikkelig snaddermiddag!

 

Fredag 11. desember – Vegetarkaker med squash og ost

Jeg elsker disse veggiskakene og har laget dem mange, mange ganger. Ettersom vi har en vegetarianer i hus, er de dessuten superkjekke å finne frem fra fryseren når vi andre skal kjøtt eller fisk som han ikke spiser. Jeg fryser dem bestandig ned enkeltvis, så er det lett å ta opp akkurat så mye som vi trenger der og da.

 

Lørdag 12. desember – Langtidskokt høyrygg med grønnsaker, saus og potetstappe

Gryter er perfekt å lage når du vil ha massevis av god smak med minimalt arbeid. Så lenge som kjøttet får sine timer til koking, er du nesten garantert supert resultat.

 

Søndag 13. desember – Stekt ørret med fennikel, squash og råstekte poteter

Herlig stekt ørret – med skinnet på sånn at det blir sprøstekt – små poteter som er stekt i ovnen med olje og krydder, og et skikkelig snadrete tilbehør av fennikel, squash og fløte. Jeg synes dette smaker skikkelig godt og så er det befriende enkelt og kjapt å lage!

 

Ukens julekake – Krydderkake med julesmaker

En av de mest leste oppskriftene her på bloggen er krydderkaken min! Den er skikkelig saftig og god, og ekstremt enkelt å lage. Her har du juleversjonen av den.

 

Ukens julebakst – Croissanter

Jeg må bestandig bake minst dobbel porsjon med croissanter til jul! I fjor gjorde jeg om oppskriften min litt, så da ble jeg enda mer fornøyd med resultatet! Så hvis du også har lyst til å prøve deg, er du herved utfordret!

 

En god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon