Jeg vet at mange av dere ønsker å ha noen gode og lettvinte fiskeoppskrifter til aktive hverdager, på lager. Gode og enkle fiskemiddager som passer for hele familien.

Denne middagen lager du i én og samme ildfaste form. Jeg koker potetskivene litt i forkant før jeg har dem i formen, sånn at alt skal gå litt fortere.

Oppskrift på fiskeform med laks og potet
til 4 personer

500 g potet
1 løk
1 fennikel
1 fedd hvitløk
600 g laksefilet
50 g parmesan
130 g hvitost
3 dl creme fraiche
flaksalt
nykvernet pepper
½ pose (50 g) blandet grønnsalat til servering

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Vask potetene og skjær dem i ca. ½ cm tykke skiver. Kok dem i usaltet vann i 8–10 minutter til de er møre. Hell av vannet.

Skjær løk og fennikel i tynne skiver og finhakk hvitløkfeddet. Del laksen i terninger på ca. 3 x 3 cm.

Fordel løken, fennikelen og hvitløken i bunnen av en ildfast form på ca. 25 x 20 cm. Fordel fiskebitene over. Legg potetskivene over der igjen. Dryss over litt salt og pepper.

Riv de to ostetypene og rør sammen med creme fraichen, samt litt salt og pepper. Fordel det utover formen.

Stek formen i 15 minutter. Bruk grillelementet de siste 3 minuttene for at osten skal bli litt brunflekkete.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

  1. Vet ikke hva slags stekeovn som er brukt, men jeg stekte i 40 min. tilsammen og fortsatt vargrønnsakene litt harde. Etter 20 min. var fisken fortsatt ikke gjennomstekt. Jeg brukte vanlig stekeovn på 225*.

    • Hei Odd! Kokte du potetskivene i noen minutter først da? Sånn som det står i oppskriften? I oppskriften står det at du skal koke potetskivene til de er møre først 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *