Jeg er den første til å innrømme at jeg ofte kaster rekeskallet rett i spøla så snart rekene er skrellet og lagt oppå loffskiva, selv om jeg vet at de veldig enkelt kan gjøres om til en super kraft som jeg kan ha som base neste gang jeg skal lage fiskesaus eller fiskekraft.

Men hvis jeg først skal ha reker i en suppe, ja da kan jeg jo like gjerne frese de skallene litt først og koke en kjapp kraft, så blir fiskesuppen noen hakk hvassere i smaken med en eneste gang! Og det er ikke mange ekstra minutter det tar å gjøre dette heller.

I selve suppen bruker jeg både laks, torsk og reker. Nam!

Vil du gjøre ekstra stas på suppen, kan du jo bake denne fine fletteloffen å servere til!

Fiskesuppe med laks, torsk og reker

til 4 personer

400 g reker med skall
1 purre
1 stilk stangselleri
4 ss olivenolje
6 dl vann
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær
2 gulrøtter
100 g aspargesbønner
300 g laksefilet
300 g torskefilet
25 g smør
¼– ½ ts chilipulver
1­­–2 ts salt
1 ss hvetemel
3 dl melk
3 dl fløte
saft av ¼– ½ sitron
nykvernet pepper
2 vårløk
8 cherrytomater

Rens rekene og legg rekene til side. Vask purren og skjær den i skiver. Grovhakk stangselleriet. Ha 2 ss av oljen i en kjele på forholdsvis høy varme. Ha i rekeskallet, purren og stangelleriet. Fres det i 4–5 minutter. Rør så det ikke brenner seg.

Ha i vannet og la det småkoke mens du gjør klar resten av ingrediensene.

Finhakk sjalottløken, hvitløkfeddet og ingefæren. Gulrøttene skjærer du i tynne skiver. Skjær tuppene av aspargesbønnene før du deler dem i to. (Får du ikke tak i aspargesbønner, kan du bruke asparges istedenfor. De deler du i to eller tre etter at du har skjær av den groveste enden).

Del fisken i terninger på ca. 2 x 2 cm.

Smelt sammen smøret og resten av olivenoljen i en ny kjele og ha i løk, hvitløk, ingefær, chilipulver og salt og la det surre på litt under medium varme i 4–5 minutter. Rør inn hvetemelet.

Sil rekekraften før du sper med den i den andre kjelen. Rør ut klumpene. Jeg lærte på skolekjøkkenet på barneskolen at man alltid skal la væsken koke opp mellom hver speing, og det gjør jeg fremdeles. Da er det veldig lett å piske vekk eventuelle klumper.

Ha i melk og fløte, kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Ha i gulrotskivene og fisketerningene og la det syde i 5 minutter. Ha i aspargesbønnene og la det syde videre i 3 minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Skjær vårløken i tynne ringer, gjerne skåret litt på skrå, og del cherrytomatene i to og dryss det og rekene over suppen ved servering.

God middag!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *