Jeg simpelthen elsker når jeg kan lage en så fargerik og god middag som dette på ca. 30 minutter! For det er nettopp middager som dette som er min redning på hverdager som har en tendens til å inneholde mange baller i luften og mye som skulle ha vært gjort. Og jeg er helt sikker på at jeg ikke er alene i den sjangeren.

Da jeg vokste opp brukte vi bestandig å servere salat i høye boller. Nå serverer jeg nesten bestandig salat på store serveringsfat istedenfor. Salater er jo så fargerike og vakre å se på, så da lever jeg ut fra filosofien: «jo større fat, desto vakere middag!»

Jeg håper du kommer til å elske denne middagen like godt som meg!

Pastasalat med ovnsbakte grønnsaker

til 4 personer

1 søtpotet
2 gulrøtter
½ squash
1 ts salt
nykvernet pepper
2 + 3 ss olivenolje
300 g pastaskruer
2 ss Fru Timian tomatpesto eller 3 ss ferdig tomatpesto fra glass
2 tomater
1 avokado
75 g ruccola
75 g salatost eller fetaost

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Skrell søtpoteten og gulrøttene og del både dem og squashen i mindre biter. Ha bitene i en ildfast form. Dryss over salt og pepper og 2 ss olivenolje og bland det sammen. Stekes til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.

Kok pastaskruene etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Bruker du Fru Timians tomatpesto, lager du pestoen ut fra 2 ss tørket blanding. Da skal du først ha i 3 ss kokende vann, la det svelle i 30 sekunder og så røre inn 3 ss olivenolje. Når pastaen er ferdigkokt, heller du av vannet og rører inn pestoen med en gang.

Del tomatene i terninger og avokadoen i skiver.

Fordel ruccolaen utover et stort serveringsfat. Fordel pastaskruene over før du så fordeler resten av ingrediensene over der igjen. Jeg bruker å dra opp litt av ruccolaen sånn at den stikker opp noen plasser. Da ser det ekstra fint ut.  Avslutt gjerne med en runde eller to med pepperkvernen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *