Med ett stykk vegetarianer i hus, blir det en del veggismat på oss andre også. Ettersom han spiser egg og melkeprodukter, er det ganske enkelt å lage felles mat til oss alle, hvor kjøttet eller fisken erstattes med grønnsaker og linser til vegetarianeren. Men det er jo hyggelig når alle fire kan spise akkurat den samme maten også.

Disse vegetarkakene er skikkelig gode, og de er også fine å fryse ned, så lag gjerne en stor porsjon når du er igang.

Lag gjerne disse råstekte potetene og server sammen med veggiskakene!

Oppskrift på vegetarkaker med squash og ost
8 kaker

Vegetarkakene
650 g squash (2 medium store squash)
1 ts salt
100 g ost
½-¼ rød chili
1 fedd hvitløk
½ potte dill
75 g hvetemel
75 g havregryn
1 ts bakepulver
1 ts paprikapuulver
¼ ts chiliflak
nykvernet pepper
2 egg
2 ss olje til steking

reddik og grønnsalat til servering
råstekte poteter

Dressing
¼ potte dill
1 fedd hvitløk
1 liten bunt persille
1 liten bunt timian
3 ss naturell yoghurt
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
litt sitronsaft

Riv squashen på den grove siden av rivjernet. Ha den over i et dørslag og dryss over saltet. Bland det sammen en gang og la det ligge sånn i 10-15 minutter, slik at en del av væsken i squashen blir trekt ut.

I mellomtiden kan du gjøre klart resten. Riv osten på den grove siden av rivjernet. Finhakk chilien – med eller uten frø – hvitløkfeddet og dillen. Ta gjerne med stilkene på dillen også. De er med på å gi god smak. Ha det i en bolle sammen med resten av de tørre ingrediensene til kakene.

Klem ut væsken fra squashen og ha den revne squashen i bollen. Knekk i eggene og bland det sammen.

Varm oljen i en stekepanne. Væt håndflatene i vann og form deigen til 8 like kaker. Stek kakene på litt over medium varme i ca. 4 minutter på hver side. Da skal de være gyllenbrune og ha en sprø skorpe.

Dressingen lager du på to strakser mens kakene stekes. Ha hvitløkfeddet i en liten matprosessor sammen med urtene. Kjør knivene til det er helt opphakket. Bland inn yoghurten og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

God middag!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Hei Margrethe!
      Ja, du kan bruke maizenna eller potetmel istedenfor. Hvetemelet er med som bindemiddel og for å trekke til seg litt fuktighet 🙂 Lykke til!

  1. Disse så veldig gode ut. Jeg er ikke glad i dill, men regner med det går greit å bytte ut dillen med andre urter.
    Hva slags ost anbefaler du?

    • Ja, her kan du bruke akkurat de urtene som du vil, Irene! Velg ost ut fra hvor sterk ostesmak du ønsker. Her er det i grunn helt opp til deg 🙂 Jeg er glad i å bruke Jarlsberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *