Vegisterkaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 16

Vegisterkaker

Hjemme hos oss serveres det både medisterkaker og vegisterkaker. Ettersom Øystein er vegetarianer, spiser vi andre ganske mye vegetarmat også. Og jeg liker å ha ulike vegetarkaker liggende i fryseren til de dagene hvor vi andre skal spise noe som vegetarianeren ikke spiser.

LES MER: SÅnn lager du THAI-INSPIRERTE VEGETARKAKER MED SQUASH OG KORIANDER

Inspirasjonen til disse vegisterkakene fant jeg hos flinke Jane Johansen som driver Veganmisjonen. Hun har massevis av gode veganske oppskrifter liggende på bloggen sin. Så gå gjerne inn dit å ta en titt. 

Jeg har gjort noen små endringer i oppskriften og tilpasset dem slik at de er så like MEDISTERKAKENE mine som mulig.

Ingredienser

200 g basmatiris
4 dl vann
1 ts grønnsaksbuljong
1 blomkål
100 g lettkokte havregryn
1 ts salt
1 ts malt ingefær
0.5 ts hvit pepper
1 ts muskattnøtt
0.25 ts allehånde

Til steking
50 g smør

Slik gjør du

Kok opp vannet, ha i risen og buljongen, legg på lokk og kok opp igjen. La det småkoke i 10 minutter. Skru av varmen og la risen stå i 10 minutter til – fremdeles under lokk. 

Del blomkålen i mindre biter. Ta gjerne også med stilken. Ha bitene i en kjele med kokende, lettsaltet vann og la blomkålen koke mør. Pass på at du ikke overkoker den, men tar kjelen av varmen rett før blomkålen er myk helt gjennom. Du skal kjenne bitte litt mostand når du stikker en kniv eller kakepinne (som jeg bestandig bruker) midt i blomkålen. Hell av vannet. 

Ha både risen, blomkålbitene og resten av ingrediensene i en bolle og mos det med en stavmikser. Du kan bruke en matprosessor også. Da må du passe på at du ikke kjører knivene for lenge, men stopper når alt samler seg. Jeg synes det er godt når det er noen småbiter av ris og blomkål igjen i deigen, sånn at det blir litt mer tyggemotstand. 

Ta deg en liten smaksprøve for å kjenne om deigen er passe krydret. Tilsett eventuelt litt mer ved behov. 

Du former vegisterkakene på samme måte som du former medisterkaker; ha lunkent vann i en skål og væt en skje og den ene håndflaten (den motsatte av den du holder skjeen med). Fyll skjeen med vegisterdeig og bruk håndflaten for å forme dem til litt avlange boller. 

Stek kakene på litt over medium varme i smeltet smør i noen minutter på hver side.

Er du veganer, steker du vegisterkakene i olje eller en vegansk margarin. Hjemme hos oss spiser alle melkeprodukter, så jeg steker dem i masse meierismør. På akkurat samme måte som jeg steker medisterkakene. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon