Jeg er veldig glad i dipper og salater med avokado i. Den milde og runde smaken passer så perfekt til en mengde andre smaker og tar på en måte opp i seg alt det gode fra det som serveres til. Jeg er dessuten særdeles svak for teksturen. Myk, men med litt motstand, når du spiser den i biter og glatt som den glatteste fløyel når den moses. Deilig, deilig!

Her har jeg lagd to ulike avokadovarianter som begge passer som tilbehør til fredagstaco, kyllingtaco og tacopanne. Begge kan dessuten brukes som dip eller tilbehør til tortillachips. Enjoy!

Guacamoler med tvist!

Dette trenger du for å lage avokadomos med hvite bønner
1 boks, 4 dl, store hvite bønner
2 avokadoer
2 fedd hvitløk
1 ts limesaft
¼ ts chilipulver
½ ts salt
nykvernet pepper

Hell bønnene over i et dørslag og la dem renne av. Del avokadoene og fjern steinene i midten. Ha hvitløkdfeddene i en food processor og kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Så har du i resten av ingrediensene og kjører til du har fått en helt glatt og klumpfri mos. Smak til med salt og pepper.

Dette trenger du for å lage avokadosalat med paprika og dill
100 g fetaost
1 avokado
½ rød paprika
½ potte dill
1 vårløk
saft av ½ lime
½ ts salt
nykvernet pepper

Guacamoler med tvist!

Smuldre opp fetaosten i en bolle. Del avokadoen og paprikaen i små terninger, hakk opp dillen og skjær vårløken i tynne ringer. Bland alt og smak til med salt og pepper.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *