Thai-inspirerte vegetarkaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Thai-inspirerte vegetarkaker

Når du har lyst på noen skikkelig smakfulle og gode vegetarkaker, må du teste ut disse thai-inpirerte vegetarkakene med squash og koriander! Jeg synes iallfall at de er knallgode! Og så holder de veldig fint sammen når de stekes. For det er ikke bestandig en selvfølgelighet når man steker vegetarkaker.

For å få en god masse å jobbe med, trenger du å få ut så mye væske som mulig av squashen og gulroten, etter at du har revet dem. Så la det ligge de 10 til 15 minuttene, som jeg beskriver litt lenger ned, før du klemmer ut all den væsken som du greier.

Jeg lager ofte dobbel porsjon av disse, for de er supre å fryse ned. De tiner raskt igjen i romtemeratur. Så legger jeg dem enten i stekeovnen eller i stekepannen for å varme dem opp igjen!

LES MER! Sånn lager du VEGETARKAKER MED SQUASH OG OVEGETARKAKENE MED SQUASH OG OST

Og, bare for å ha sagt det: man trenger definitivt ikke å være vegetarianer for å elske disse veggiskakene!

God middag!

Ingredienser

Veggiskakene
500 g squash
150 g gulrot/gulrøtter
1 ts salt
100 g ost
2 fedd hvitløk
2 vårløk
1 potte koriander
1 ss fru timians chilipesto
75 g lettkokte havregryn
75 g hvetemel
1 ts bakepulver
nykvernet pepper
2 egg
1 ss olivenolje til steking

Rømmedressingen
1 fedd hvitløk
0.15 chili
1.5 dl lettrømme
flaksalt
nykvernet pepper

kokt ris til servering

Slik lager du thai-inspirerte vegetarkaker med squash og koriander

Riv squashen og gulroten på den grove siden av rivjernet og ha i en bolle. Dryss over saltet og la det stå i 10-15 minutter. På grunn av saltet vil litt av væsken i grønnsakene slippe, så klem ut så mye væske som du greier og ha de revne grønnsakene over i en annen bolle.

Riv osten, finhakk – eller riv – hvitløkfeddene,  hakk opp vårløken og korianderen og ha i bollen. Bruker du frisk chili, finhakker du den før du har den i. Sambal oelek eller Fru Timians chilipesto har du rett i bollen. Så har du i havregrynene, melet, bakepulveret og pepperen og blander det hele sammen.

Pisk lett sammen eggene før du har dem i bollen og blander det sammen til en fin masse.

Varm oljen i en stekepanne. Form runde, flate kaker. Her har jeg laget forholdsvis store kaker – 8 kaker totalt – men du kan også lage dem litt mindre om du heller ønsker det.

Stek dem på forholdsvis høy varme i 2-3 minutter på hver side før du skrur ned varmen noe og steker videre i 2-3 minutter. Da er de klare til servering.

Riv hvitløken og finhakk chilien til rømmedressingen og bland sammen med rømmen, salt og pepper. Smak til. Bruker du Fru Timians tomatpesto, rører du bare den ut i rømmen.

God middag!

2 kommentarer til “Thai-inspirerte vegetarkaker”

  1. Hei!
    Så deilig oppskrift!
    Hva tenker du om å fryse kakene? Hadde vært perfekt til 17.mai-brunch, men da må de i så tilfelle lages et par dager i forveien..

    • Hei Kari!
      De er kjempefine å fryse. Jeg har fryst dem ned enkeltvis, for da er det så lettvinte å tine opp etter hvor mange jeg trenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon