Thai-inspirerte vegetarkaker med squash og koriander

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Thai-inspirerte vegetarkaker med squash og koriander

Her om dagen fikk jeg så mye skryt av disse VEGETARKAKENE MED SQUASH OG OST at jeg tenkte at her må det lages en noen nye basert på samme smak og prinsipp, men med en liten vri. Det er jo kjekt å kunne lage noen varianter av en favoritt. Det synes iallfall jeg. Vi har jo et stykk vegetarianer i hus, så jeg synes det er veldig kjekt å ha litt ulike vegetarkaker liggende på lur i fryseren.

Og, bare for å ha sagt det: man trenger definitivt ikke å være vegetarianer for å elske disse veggiskakene. Jeg synes de er kjempegode!

De er også enkle å lage og de sitter godt sammen når du steker dem – noe som ikke bestandig er en selvfølge når man lager vegetarkaker.

God middag!

Ingredienser

Veggiskakene
500 g squash
150 g gulrot/gulrøtter
1 ts salt
100 g ost
2 fedd hvitløk
2 vårløk
1 potte koriander
1 ss fru timians chilipesto
75 g lettkokte havregryn
75 g hvetemel
1 ts bakepulver
nykvernet pepper
2 egg
1 ss olivenolje til steking

Rømmedressingen
1 fedd hvitløk
0.15 chili
1.5 dl lettrømme
flaksalt
nykvernet pepper

kokt ris til servering

Slik gjør du

Riv squashen og gulroten på den grove siden av rivjernet og ha i en bolle. Dryss over saltet og la det stå i 10-15 minutter. På grunn av saltet vil litt av væsken i grønnsakene slippe, så klem ut så mye væske som du greier og ha de revne grønnsakene over i en annen bolle.

Riv osten, finhakk – eller riv – hvitløkfeddene,  hakk opp vårløken og korianderen og ha i bollen. Bruker du frisk chili, finhakker du den før du har den i. Sambal oelek eller Fru Timians chilipesto har du rett i bollen. Så har du i havregrynene, melet, bakepulveret og pepperen og blander det hele sammen.

Pisk lett sammen eggene før du har dem i bollen og blander det sammen til en fin masse.

Varm oljen i en stekepanne. Form runde, flate kaker. Her har jeg laget forholdsvis store kaker – 8 kaker totalt – men du kan også lage dem litt mindre om du heller ønsker det.

Stek dem på forholdsvis høy varme i 2-3 minutter på hver side før du skrur ned varmen noe og steker videre i 2-3 minutter. Da er de klare til servering.

Riv hvitløken og finhakk chilien til rømmedressingen og bland sammen med rømmen, salt og pepper. Smak til. Bruker du Fru Timians tomatpesto, rører du bare den ut i rømmen.

God middag!

2 kommentarer til “Thai-inspirerte vegetarkaker med squash og koriander”

  1. Hei!
    Så deilig oppskrift!
    Hva tenker du om å fryse kakene? Hadde vært perfekt til 17.mai-brunch, men da må de i så tilfelle lages et par dager i forveien..

    • Hei Kari!
      De er kjempefine å fryse. Jeg har fryst dem ned enkeltvis, for da er det så lettvinte å tine opp etter hvor mange jeg trenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon