Her om dagen fikk jeg så mye skryt av disse VEGETARKAKENE MED SQUASH OG OST at jeg tenkte at her må det lages en noen nye basert på samme smak og prinsipp, men med en liten vri. Det er jo kjekt å kunne lage noen varianter av en favoritt. Det synes iallfall jeg. Vi har jo et stykk vegetarianer i hus, så jeg synes det er veldig kjekt å ha litt ulike vegetarkaker liggende på lur i fryseren.

Og, bare for å ha sagt det: man trenger definitivt ikke å være vegetarianer for å elske disse veggiskakene. Jeg synes de er kjempegode!

De er også enkle å lage og de sitter godt sammen når du steker dem – noe som ikke bestandig er en selvfølge når man lager vegetarkaker.

God middag!

Thai-inspirerte vegetarkaker med squash, gulrot og koriander

til 4 personer

Veggiskakene
500 g squash
150 g gulrot
1 ts salt
100 g ost
2 fedd hvitløk
2 vårløk
1 potte koriander – eller etter smak
1 ts sambal oelek, ½ frisk chili,  eller 1 ss Fru Timians chilipesto (ikke utblandet i vann og olje)
75 g lettkokte havregryn
75 g hvetemel
1 ts bakepulver
godt med nykvernet pepper
2 egg
olje til steking

Rømmedressing
1 fedd hvitløk
1/8 chili
1 ½ dl lettrømme
litt flaksalt
nykvernet pepper
(eller du kan bruke 2 ts Fru Timian tomatpesto)

kokt ris til servering

Riv squashen og gulroten på den grove siden av rivjernet og ha i en bolle. Dryss over saltet og la det stå i 10-15 minutter. På grunn av saltet vil litt av væsken i grønnsakene slippe, så klem ut så mye væske som du greier og ha de revne grønnsakene over i en annen bolle.

Riv osten, finhakk – eller riv – hvitløkfeddene,  hakk opp vårløken og korianderen og ha i bollen. Bruker du frisk chili, finhakker du den før du har den i. Sambal oelek eller Fru Timians chilipesto har du rett i bollen. Så har du i havregrynene, melet, bakepulveret og pepperen og blander det hele sammen.

Pisk lett sammen eggene før du har dem i bollen og blander det sammen til en fin masse.

Varm oljen i en stekepanne. Form runde, flate kaker. Her har jeg laget forholdsvis store kaker – 8 kaker totalt – men du kan også lage dem litt mindre om du heller ønsker det.

Stek dem på forholdsvis høy varme i 2-3 minutter på hver side før du skrur ned varmen noe og steker videre i 2-3 minutter. Da er de klare til servering.

Riv hvitløken og finhakk chilien til rømmedressingen og bland sammen med rømmen, salt og pepper. Smak til. Bruker du Fru Timians tomatpesto, rører du bare den ut i rømmen.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei!
    Så deilig oppskrift!
    Hva tenker du om å fryse kakene? Hadde vært perfekt til 17.mai-brunch, men da må de i så tilfelle lages et par dager i forveien..

    • Hei Kari!
      De er kjempefine å fryse. Jeg har fryst dem ned enkeltvis, for da er det så lettvinte å tine opp etter hvor mange jeg trenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *