Salat med nøtteblanding
Nå på sommeren er det deilig å knaske i seg sprø salat enten alene eller sammen med annen mat til både middag og lunsj. Heldigvis har det også blitt et mye større utvalg av salattyper i stort sett alle dagligvarebutikker de siste årene. Jeg minnes med gru den tiden salat var ensbetydende med grove biter kinakål.
Til denne salaten har jeg blandet 3 ulike salattyper – frisee, ruccola og crispsalat. Finn dine favoritter i butikken!
Husk å vask salaten godt før du lager salaten. Det er ikke spesielt apetittvekkende å kjenne knasingen av jord mellom tenna mens du spiser. Er du glad i salat, er det en god investering å skaffe seg en salatslynge. Der får du både vasket salaten godt og, ikke minst, tørket den ordentlig. Uten slynge, kan du ha salaten i et rent kjøkkenhåndkle og lage et knytte som du rister rundt til vannet har forsvunnet. Først med tørre salatblader, kan dressingen eller vinagretten feste seg til salatbladene.
Dette trenger du for å lage grønnsalat med nøtteblanding til 4 personer
½ friseesalat
½ pakke ruccolasalat
1 crispsalat
4 vårløk
½ dl olivenolje
1–2 ss epleeddik
1 ss sukker
1 fedd hvitløk
salt
pepper
100 g pecannøtter
100 g macadamianøtter
100 g pistasjenøtter
Vask og tørk salaten godt. Det skal ikke være noe vaskevann igjen på salatbladene. Se vaske og tørketips i starten av innlegget. Skjær opp vårløken i ringer.
Bland olivenolje, eddik og sukker. Press eller riv hvitløkfeddet og ha oppi. Smak til med salt og pepper og bland det med salaten.
Rist nøttene i en tørr panne til de får litt farge og strø dem over salaten.
Server gjerne salaten sammen med gode kyllingspyd og bakte poteter.
[…] Ta ut bollen ut av kjøleskapet 1/2 time før du starter grillingen. Grill spydene i 5-6 minutter på hver side. Server en god salat til. Sjekk denne oppskriften! […]
[…] sammen med en god salat eller kokte poteter og […]
[…] Da kan gjerne kombinere halloumiosten med et fat god spekemat og kanskje en salat. […]
[…] gjerne spydene sammen med en god grønnsalat, kyllingspyd med sitron og thaimarinerte […]
[…] Grønnsalat med nøtter […]
[…] av et koldtbord til 17. mai, men jeg spiser den like gjerne en lørdagskveld kun med følge av en grønnsalat og et glass med god […]
[…] Denne favoritten kommer jeg stadig tilbake til. Passer like godt på et festbord som til middag sammen med en grønnsalat. […]