Nå på sommeren er det deilig å knaske i seg sprø salat enten alene eller sammen med annen mat til både middag og lunsj. Heldigvis har det også blitt et mye større utvalg av salattyper i stort sett alle dagligvarebutikker de siste årene. Jeg minnes med gru den tiden salat var ensbetydende med grove biter kinakål.

Til denne salaten har jeg blandet 3 ulike salattyper – frisee, ruccola og crispsalat. Finn dine favoritter i butikken!

Husk å vask salaten godt før du lager salaten. Det er ikke spesielt apetittvekkende å kjenne knasingen av jord mellom tenna mens du spiser. Er du glad i salat, er det en god investering å skaffe seg en salatslynge. Der får du både vasket salaten godt og, ikke minst, tørket den ordentlig. Uten slynge, kan du ha salaten i et rent kjøkkenhåndkle og lage et knytte som du rister rundt til vannet har forsvunnet. Først med tørre salatblader, kan dressingen eller vinagretten feste seg til salatbladene.

Salat med nøtteblanding

Dette trenger du for å lage grønnsalat med nøtteblanding til 4 personer
½ friseesalat
½ pakke ruccolasalat
1 crispsalat
4 vårløk
½ dl olivenolje
1–2 ss epleeddik
1 ss sukker
1 fedd hvitløk
salt
pepper
100 g pecannøtter
100 g macadamianøtter
100 g pistasjenøtter

Vask og tørk salaten godt. Det skal ikke være noe vaskevann igjen på salatbladene. Se vaske og tørketips i starten av innlegget. Skjær opp vårløken i ringer.

Bland olivenolje, eddik og sukker. Press eller riv hvitløkfeddet og ha oppi. Smak til med salt og pepper og bland det med salaten.

Rist nøttene i en tørr panne til de får litt farge og strø dem over salaten.

Salat med nøtteblanding

Server gjerne salaten sammen med gode kyllingspyd og bakte poteter.

Salat med nøtteblanding

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

  1. Tilbaketråkk: Helgematen! | Fru Timian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *