Salat med honningristede nøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 15 minutter

Porsjoner: 4

Salat med honningristede nøtter

Dette er en skikkelig deilig salat med honningristede nøtter! Og blåmuggost! Heldigvis er tiden for kjedelige salater for lengst over, og utvalget av ulike salater å få kjøpt er større enn noen gang i butikkene. Kanskje har du egen grønnsakshage med forskjellige salater også?

Jeg elsker kombinasjonen av sprø grønn salat, kremete ost og søtsalte nøtter. Det er smaker som iallfall får meg til nærmest gå bananas.

Når jeg lager salater som dette, bruker jeg å kjøpe med meg både noen poser med blandet salat og et eller to ulike salathoder. De ulike sortene gir både forkjellig smak og tekstur. Jeg synes iallfall at det er godt noe én eller to litt skarpe smaker også, for å veie opp mot den kremete osten. Babyleafmiks er en av mine favoritter.

LES MER! Disse HVITLØKBRØDENE er suåre å serve til salaten!

Kos deg!

Ingredienser

Rustikk salat med honningristede nøtter og blåmuggost

2 ss flytende honning
1 ts nykvernet pepper
2 ts flaksalt
125 g cashewnøtter
75 g pistasjnøtter
2 ts sukker
300 g blandet grønnsalat
4 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
150 g blåmuggost

Slik gjør du

Kle et stekebrett med bakepapir. 

Bland honningen med halvparten av saltet og pepperen i en bolle før du tilsetter nøttene. Rør rundt slik at nøttene blir helt dekt av honningmarinaden. Hell blandingen utover stekebrettet og fordel det utover slik at det ligger i ett lag. Dryss over sukkeret. Sett brettet på midterste rille i stekeovnen og stek nøttene i 7 minutter. Ta brettet ut og bruk to gafler til å vende alle nøttene.

Sett brettet tilbake og stek videre i 6–7 minutter. Følg med for å forsikre deg om at nøttene ikke blir brent. Ta brettet ut av ovnen og sett nøttene til avkjøling. Når det har stivnet, brekker du nøttene fra hverandre. 

Vask og tørk salaten godt. Har du en salatspinner, bruker du den til å tørke. Hvis ikke tar du salaten i mindre porsjoner i et rent kjøkkenhåndkle og lager en skreppe av det. Rist det rundt til du får ut vannet.

Bland sammen olivenolje, balsamico, resten av saltet og pepperen enten i et glass som du rister godt eller med en liten visp i en bolle. Hell dressingen over salaten og bland det hele godt sammen. 

Fordel salaten på et serveringsfat eller i en bolle. Del opp osten i passe store munnfuller og fordel både ostebitene og nøttene over salaten. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon