Salat med pekannøtter og stekt camembert

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Salat med pekannøtter og stekt camembert

Ofte får jeg spørsmål fra lesere om å komme med tips til mat som er fin å lage når man skal ha symøte eller et annet hyggelig treff. Vanligvis har jeg dessverre ikke kapasitet til å komme med konkrete tips til hver enkelt, annet enn å si at de må lete seg litt frem på bloggen, for det er mye godt å finner her.

Denne salaten med stekt camembert er, etter min mening, et perfekt valg til en sånn kveld! Smakene er skikkelig gode, det er ikke mat du får servert alle steder og du kan lage klart det aller meste i god tid før gjestene kommer. Selve stekingen av osten gjør du like før servering.

Bak gjerne en god focaccia å server til!

 

Salat med pekannøtter og stekt camembert

til 4 personer

Salaten
75 g pekannøtter
150 g camembert
1 egg
3 ss hvetemel
1 dl brødrasp, panko eller tørkede loffsmuler (se tips nederst i saken)
1 ts flaksalt
3-400 g blandet grønnsalat
1 agurk
1 dl solsikkeolje

Vinaigrette
¼-½ rød chili
6 ss extra virgin olivenolje
2 ss balsamicoeddik
½ ts flaksalt
godt med nykvernet pepper

Ha pekannøttene i en tørr stekepanne og stek dem på litt over medium varme til de begynner å brunes. De er jo mørkebrune fra før, så det er ikke så lett å se når de blir ekstra brune. Du får følge med slik at de ikke blir brent. Dette gir dem ekstra god smak!

Del camemberten i 8 kakestykker. Pisk lett sammen egget og ha i en skål. Ha hvetemel og brødsmuler i hver sin skål. Bland saltet med brødsmulene.  Ostebitene må dobbeldyppes for at brødsmulene skal sitte best mulig fast, så dypp dem så i egget, så i melet, tilbake i egget og til slutt i brødsmulene. Legg dem så over på et fat. og inn i kjøleskapet. Så langt kan du gjøre i god tid før servering.

Vask salaten og tørk den. Del agurken i terninger og bland med grønnsalaten.

Varm oljen i en liten kasserolle. Oljen skal være så varm at det freser rundt et treskaft, hvis du setter det i. Bruker du steketermometer, skal oljen være 175-180 grader. Legg i ostebitene. La de steke i 30 sekunder på hver side. Pass på, for dette går fort!

Legg dem over på tørkepapir slik at overflødig fett kan renne av.

Fordel nøtter og ostebiter over salaten rett før servering.

Til vinaigretten finhakker du chilien og blander den med resten av ingrediensene.

Kos deg!

 

Tips! Har jeg tørt fint brød eller loff i brødboksen, kjører jeg det til smuler i matprosessoren, tørker det helt på 100 grader i stekeovnen og putter det deretter i fryseren. Smulene er perfekte å bruke til all slags griljering.

dressing

 

grønnsalat med ost og nøtter

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon