Ofte får jeg spørsmål fra lesere om å komme med tips til mat som er fin å lage når man skal ha symøte eller et annet hyggelig treff. Vanligvis har jeg dessverre ikke kapasitet til å komme med konkrete tips til hver enkelt, annet enn å si at de må lete seg litt frem på bloggen, for det er mye godt å finner her.

Denne salaten med stekt camembert er, etter min mening, et perfekt valg til en sånn kveld! Smakene er skikkelig gode, det er ikke mat du får servert alle steder og du kan lage klart det aller meste i god tid før gjestene kommer. Selve stekingen av osten gjør du like før servering.

Bak gjerne en god focaccia å server til!

Dette blogginnlegget skriver jeg i samarbeid med Osteriet, som er et digitalt magasin fra TINE, lage av og for osteelskere! Og det vet jeg at mange av dere også er!

Nå den kommende helgen skjer det spennende ting hos Osteriet! Da skal de nemlig åpne verdens første internettstyrte osterestaurant! Spennende! Her skal 3 utvalgte kokker lage originale osteretter basert på forslag gjennom Facebook.

Her kan du gå inn og skrive inn dine forslag til hva de skal lage!

Restauranten åpnes i Øvre Gate 7 på Grünerløkka, er gratis og åpen for alle fredag 30.09 og lørdag 1.10.

I første etasje på restauranten vil det også være en ostebutikk der alle kan komme innom å smake og lære om ost. Her vil Osteriets egen osteekspert stå klar for å dele av sin kunnskap.

Mitt forslag er definitivt denne herlige salaten!

camembert

Oppskrift på salat med pekannøtter og stekt camembert
til 4 personer

Salaten
75 g pekannøtter
150 g TINE camembert
1 egg
3 ss hvetemel
1 dl brødrasp, panko eller tørkede loffsmuler (se tips nederst i saken)
1 ts flaksalt
3-400 g blandet grønnsalat
1 agurk
1 dl solsikkeolje

Vinaigrette
¼-½ rød chili
6 ss extra virgin olivenolje
2 ss balsamicoeddik
½ ts flaksalt
godt med nykvernet pepper

Ha pekannøttene i en tørr stekepanne og stek dem på litt over medium varme til de begynner å brunes. De er jo mørkebrune fra før, så det er ikke så lett å se når de blir ekstra brune. Du får følge med slik at de ikke blir brent. Dette gir dem ekstra god smak!

Del camemberten i 8 kakestykker. Pisk lett sammen egget og ha i en skål. Ha hvetemel og brødsmuler i hver sin skål. Bland saltet med brødsmulene.  Ostebitene må dobbeldyppes for at brødsmulene skal sitte best mulig fast, så dypp dem så i egget, så i melet, tilbake i egget og til slutt i brødsmulene. Legg dem så over på et fat. og inn i kjøleskapet. Så langt kan du gjøre i god tid før servering.

Vask salaten og tørk den. Del agurken i terninger og bland med grønnsalaten.

Varm oljen i en liten kasserolle. Oljen skal være så varm at det freser rundt et treskaft, hvis du setter det i. Bruker du steketermometer, skal oljen være 175-180 grader. Legg i ostebitene. La de steke i 30 sekunder på hver side. Pass på, for dette går fort!

Legg dem over på tørkepapir slik at overflødig fett kan renne av.

Fordel nøtter og ostebiter over salaten rett før servering.

Til vinaigretten finhakker du chilien og blander den med resten av ingrediensene.

Kos deg!

fritert camembert

Tips! Har jeg tørt fint brød eller loff i brødboksen, kjører jeg det til smuler i matprosessoren, tørker det helt på 100 grader i stekeovnen og putter det deretter i fryseren. Smulene er perfekte å bruke til all slags griljering.

dressing

salat med fritert camembert

ostesalat

grønnsalat med ost og nøtter

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Osteriet. 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *