Ukemeny for uke 48
Det er nå en gang sånn at det ikke er like enkelt bestandig å komme opp med gode middagsretter som passer i mer eller midre travle hverdager. Det er ikke bestandig vi har ork til å komme opp med nye spennende retter heller, selv om vi egentlig har tid. Jeg håper du kan finne noe i mitt forslag til ukemeny som faller i smak!
God uke til deg! Og husk, nyt livet og nyt maten!
Mandag – Risotto med laks og fennikel
En eller annen gang i min barndom spiste jeg en varmrøkt pepperlaks som satte så dype spor at jeg fremdeles, snart 25 år senere, kan fremkalle den ekstatiske følelsen som umiddelbart oppsto. Min erfaring er at du nå for tida skal lete lenge og godt for å finne både røykalaks og varmrøkt laks som er av samme kvalitet som barndommens, så når du er så heldig at du kommer over god bearbeidet laks, må du for all del kjøpe inn. Så kan du jo lage denne deilige risottoen.
Tirsdag – Lammeboller og pasta
Kjøttboller og pasta er en av middagsrettene som alltid går hjem. Det er aldri en dag som ikke passer for en kjøttbolle eller to. Det funker samme om det er varmt eller kaldt ute. Når jeg lager kjøttboller har husmorgenet mitt en ekstra tendens til å snike seg fram, noe som betyr at når jeg først står der og ruller boller, lager jeg en porsjon eller to ekstra. Så fryser jeg ned de ekstra.
Du kan selvfølgelig bruke vanlig kjøttdeig til disse kjøttbollene også.
Onsdag – Saltbakte poteter med guacamole
Bakte poteter smaker bedre når du saltbaker dem i stedet for å pakke dem inn i aluminiumsfolie. Da blir skinnet helt sprøtt slik at du kan spise det også. Når poteten er ferdigbakt, graver jeg ut mesteparten av potetkjøttet og blander det sammen med en deilig guacamole! Skikkelig snadder!
Torsdag – Pastasalat med søtpotet, tomater og spekeskinke
Jeg elsker det faktum at det er fullt mulig å lage deilig middag (eller lunsj) av det som har en tendens til å befinne seg i kjøleskapet eller matskapet til enhver tid. Cluet med sånn type mat er å bruke kreativiteten med de råvarene som du har tilgjengelig. Med en hylle stappet full av ulike pastatyper er jeg bestandig beredt for kjappe middager.
Min første pizzakjærlighet var utvilsomt pølsepizzaen! Den trønderske 80-talls versjonen (eller var det sent 70-tall?) var milelang unna den italienske originalen. Men du så god den var! Mm!
Lørdag – baconsurret kylling med pestopoteter
Jeg kommer aldri til å bli lei av en god pesto! Pesto var veldig moderne for en del år siden og så ble det plutselig veldig lite hippt å lage og servere pesto. Det bryr ikke jeg meg særlig mye med. Er det godt, så er det godt. Ferdig med det! Som sønnen i huset bruker å si.
Søndag – Stekt kveite med cherrytomater og linser
Kveite er en fantastisk god fisk å legge på grillen eller i stekepanna. Den er fast i fisken og smuldrer derfor ikke opp som en del annen fisk lett kan gjøre når den grilles og stekes. Her pensler jeg en chili- og persilleinfisert olje på skivene før de legges på grillen. Til serverer jeg kokte linser og bakte tomater. Godt, enkelt!
Dessert – kjapp og kjempegod hjemmelagd kanelis
Så lett kan du lage kjempegod is hjemme – uten ismaskin!
Her var det mange fine tips. Takk:)
Så bra du synes det, Unni! En god uke til deg 🙂