Middagsforslag for uke 43
Ny uke – 7 nye dager å fylle med gode middager!
Som vanlig er det litt av hvert i forslaget til ukemeny fra meg. Her er det både kylling, fisk, rødt kjøtt og vegetarretter. Og en god dessert! Det må vi ha i løpet av uka. Jeg håper du blir inspirert og får lyst til å prøve deg på noen av rettene.
En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 21. oktober – Kyllinggryte med poteter og bacon
Dette er en fantastisk gryte! Smaken tilsier egentlig at denne middagen har stått og kost seg på stekeplata i mange timer, men så er det bare en halvtime siden jeg satte i gang med hele middagsprosjektet. Og det er jo nettopp det veldig mange av hverdagene handler om når du kommer deg hjem fra jobb. Hva skal vi ha til middag?
Tirsdag 22. oktober – Lekker laks
Laks og pasta er bestandig en strålende god kombinasjon. Her bruker jeg pastahjul. Du kan selvfølgelig bruke de pastaformene du vil!
Onsdag 23. oktober – Tomatsuppe med brødkrutonger
Tomater er noe av det beste vi kan spise – både smaksmessig og kroppsmessig. Det er utrolig deilig når de to tingene klaffer 100 prosent. Denne tomatsuppa er full av tomater, både ferske og hermetiske, den er kjempekjapp å lage, dufter deilig og smaker himmelsk! Mer enn det kan man vel ikke forlange av maten!
Torsdag 24. oktober – Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole
Lettvint og god middag på hvilken som helst dag i uka!
Fredag 25. oktober – Blåskjell med chili og kokosmelk
Lag en stor gryte og sett den på bordet! Så er det bare å slurpe i vei. Pommes frites synes jeg er kjempegodt til blåskjell
Lørdag 26. oktober – Saftig biffsandwich med ost
Dette er perfekt mat hvis du er ute etter en lunsj som skal sette sitt gode preg på resten av dagen. Eller du vil ha en enkel, men litt morsom middag. Den passer dessuten perfekt dersom du er ute etter litt skikkelig snaddermat utpå kvellinga engang. Dette er rett og slett veldig godt samme når på døgnet du ønsker å spise det.
Søndag 27. oktober – Skinkebiff med veldig gode poteter
Dette er snerten middag på kort tid, og det er etter min mening helt perfekt. På et vis er dette en typisk helgerett, snasen og lekker som den er. På den andre siden er jeg støtt og stadig klar for snasen mat både på mandager og onsdager, og har derfor erklært dette til middag som passer like bra til alle ukens dager. Flotte greier.
Dessert – Yoghurtpanna cotta med bringebær og blåbær
Blir aldri feil med en panna cotta. Her bruker jeg yoghurt når jeg lager den, noe som gir en litt mer syrlig smak. Skikkelig deilig!
Jeg håper du får en skikkelig god uke!