Ukemeny for uke 21

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 21

Hei folkens! Håper dere alle har en fin pinse hva enn dere driver med. Vi skal i konfirmasjon i dag og det gleder vi oss stort til! Kjenner at det er på tide at jeg setter meg ned med den talen jeg skal ha neste uke. Da skal vi ha konfirmasjonsfest! Vi gleder oss veldig! Det er en veldig koselig dag med god mat, taler, bilder, film og fine folk!

Jeg har bestemt meg for å tømme fryseren denne uken! Jeg tror kanskje ikke jeg rekker å tømme den helt, men denne uken skal alle middagene, med unntak av grønnsaker – som jeg ikke har noe av i fryseren – komme fra denne svære kalde boksen! Der er viktig å huske å ta ting opp derfra og ikke bare putte ned i. Jeg har ganske mye grønnsaker liggende i kjøleskapet, så målet er at jeg skal få brukt dem i løpet av uken også. Mulig jeg må spe på litt underveis.

BLIR DU MED PÅ UTFORDRINGEN?

Om du blir det, vil kanskje ikke alle av mine middagstips passe for deg, men husk at det er et søkefelt øverst oppe på bloggen, og der kan du skrive inn en ingrediens, for eksempel – torsk – så vil alle oppskrifter med torsk i seg komme opp.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 21. mai – 2. pinsedag – Fiskeposer på grillen

Jeg har allerede laget fiskeposer på grillen to ganger i sommer og sjansene er særdeles store for at antallet kommer til å stige betraktelig utover. Det er superenkelt og kjapt å lage, og posene lager seg i grunn selv når du får lagt dem på grillen.

Noen ganger legger jeg i tynne potetskiver nederst i posene også, sånn at hele middagen er i posen. Da legger jeg dem i først, bretter sammen posen og lar dem ligge på grillen i 12-14 minutter før jeg har i resten.

 

Tirsdag 22. mai – Italiens minestrone med basilikumpesto

Bruk nå for all del oppskriften på denne grønnsakssuppen som en veileder og ikke fasit. Har du grønnsaker liggende i kjøleskapet som ikke står i oppskriften, bytter du bare dem ut med noen andre.

Så må jeg skynde meg å si at det er knallgodt å ha pesto i grønnsakssuppen! God middag!

 

Onsdag 23. mai – Kjøttdeiggryte

Det er bestandig noen kjøttdeigpakker som ligger og lurer på bunnen av fryseboksen. Og jeg tror jeg har nesten alt det andre som trengs i kjøkkenskapet og kjøleskapet. Og husk at når man lager mat på denne måten – altså at målet er å redusere lagrene som finnes i huset – er det lurt å gjøre noen justeringer på oppskriftene sånn at det passer med det du måtte ha tilgjengelig.

 

Torsdag 24. mai – Hjemmelaget fiskegrateng

Jeg vet jeg har masse fiskerester i fryseren. Noen småpakker med ferdig kokt fisk og noen med rå fisk. Jeg bruker begge deler når jeg lager fiskegrateng og bruker de fiskeslagene som jeg har. Tror jammen at det finnes både en og to åpna erteposer der også.

 

Fredag 25. mai – Grillet svinefilet med grønnsaksgrateng

Jeg fant jammen en svinefilet i fryseboksen også, så da blir det svinekjøtt og grønnsaksgrateng! Du kan også bruke kylllingfilet i denne retten.

 

Lørdag 26. mai – Stifado – gresk kjøttgryte (sponset link)

Jeg vet det er grytekjøtt i fryseren, og det bruker jeg jo aller, aller mest i de kalde månedene, men stifado med gresk salat er virkelig innafor å servere når det er godt og varmt i været også, så da blir det kjøttgryte denne lørdagen!

 

Søndag 27. mai – Potetsuppe med sprøstekt bacon

Suppe til middag er og blir en fantastisk måte å bruke opp rester på! Jeg kommer til å gjøre noen endringer på denne oppskriften, for jeg fant nemlig en pakke bacon i fryseren, så da sprøsteker jeg den og drysser over istedenfor gresskar- og solsikkekjernene. Det vet jeg blir kjempegodt!

 

Ukens kake – Tinas ostekake

Til lørdag er det jo konfirmasjon hos oss, og da skal tante Tina ha med seg ostekaken sin! Jeg gleder meg allerede!

 

Ukens gjærbakst – Små pizzasnurrer med grovt mel

Fyll disse pizzasnurrene med det du måtte ha av fine ting i fryseren. Hos meg finnes det både pølser og kjøttdeig (ja, jeg har mer enn jeg bruker til kjøttdeiggryten på onsdag), så jeg får se hva som til slutt havner i snurrene.

 

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon