Grillet svinefilet med grønnsaksgrateng

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillet svinefilet med grønnsaksgrateng

Jeg vet at veldig mange av dere elsker gratenger! Fiskegratenger og grønnsaksgratenger er bestandig skikkelig populært når jeg legger ut her på bloggen. Og det er jo ikke så rart, for det er jo supergodt også! Og så er det veldig kjekt å lage dersom man har noen rester liggende.

I fiskegratengen bruker jeg å putte i fiskerester som jeg fryser ned – enten fryst ned rått eller ferdig stekt eller kokt. Det funker kjempefint å blande alt samme. Og skal man lage en grønsaksgrateng, som jeg har laget her, er det bestandig kjekt å ta et lite raid i kjøleskapet før man setter i gang. Hva finnes og hva trengs å bli brukt opp? Grønnsaker som begynner å bli litt slappe i fisken, går veldig bra å bruke i en grateng! Bruk denne oppskriften som en veiledning, og tilpass etter ditt kjøleskapsraid.

Oppskrift på grillet svinefilet med grønnsaksgrateng
til 4 personer

Svinefileten
1 ytrefilet av svin, ca. 400 g
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje

Grønnsaksgratengen
½ kålrot
½ blomkål
1 rød paprika
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
2 dl H-melk
120 g hvitost

Pastaen
400 g pasta penne
½ potte basilikum

Sett stekeovnen på 200 grader.

Del kålroten i helt tynne skiver og blomkålen i små buketter. Paprikaen skjæres i strimler. Ha det i en ildfast form. Dryss over salt og pepper. Hell over melken og sett i stekeovnen i 20 minutter.

Riv osten. Ta formen ut av stekeovnen og dryss osten over. Stek videre i 20 minutter.

Gni svinefileten inn med krydder og olje. Grill på direkte varme i ca. 3 minutter på hver side. Legg over på indirekte varme og stek til den har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Bruk termometer. La kjøttet hvile i 3 minutter før det skjæres i skiver.

Du kan også steke fileten i en vanlig stekepanne og så ettersteke den i stekeovnen på 175 grader til den har nådd en kjernetemperatur på 70 grader.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Rør inn basilikumblader i pastaen like før servering.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon