Pizza på grillen!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pizza på grillen!

Pizza rett på grillen! Det er godt det! Bruk gjerne en bakesten som du legger på rillene på grillen, og stek pizzaen på den. Bakestenen min hadde akkurat gått i tusen knas da jeg skulle ta disse bildene, så da stekte jeg rett på grillen. Det går også fint så lenge som rillene er forholdsvis tette.

Er du klar for sommerens store grillslager?

Pizza på grillen!

Dette trenger du for å lage 4 porsjonspizzaer

Pizzabunnene
225 g hvetemel
1 ts salt
2 ½ g tørrgjær
1 ½ dl vann, fingervarmt

Lettvint pizzasaus
½ dl tomatpuré
½ dl vann, litt lunkent
½ ts tørket oregano eller noen grener frisk oregano
½ ts balsamicoeddik
½ dl olivenolje
½ ts salt
nykvernet pepper

Topping
300 g fersk mozzarella
8 store skiver spekeskinke
noen ruccolablader

Rør sammen de tørre ingrediensene til pizzadeigen i en bakebolle og ha i vannet. Elt deigen godt sammen til den blir glatt, ca. 10 minutter. La mikseren gå på laveste hastighet.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar 1-1 ½ time.

Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Del deigen i 4 like store deler og rull dem ut til kuler. Klem dem så flate med håndbaken før du kjevler ut én og én deig.

Dekk et stekebrett med en oppklippet brødpose eller annen, litt tykk, plast og dryss på et lag med hvetemel. Legg på den ene deigen. Dryss over mer mel og legg over en ny oppklippet brødpose. Legg alle 4 deigene oppå hverandre. Lager du flere, stabler du høyere.

Du kan sette pizzabunnene i kjøleskapet nå hvis du ikke skal grille med en gang.

Fyr opp grillen sånn at den blir så varm som den kan bli. Helst opp mot 300 grader.

Pizza på grillen!

Rør sammen tomatpuré, vann, oregano og balsamico til tomatsausen i en bolle før du tilsetter oljen, noen dråper om gangen, mens du rører hele tiden. Dette for å unngå at sausen skiller seg. Bland inn salt og pepper. Smak til for å se om sausen er passe krydret.

Bunnene skal grilles på indirekte varme, så du finner selv ut hvor mange du kan grille på én gang. Legg bunnen rett på grillristen, på indirekte varme og stek i 45 sekunder til litt over 1 minutt. Ha lokket på. Det avhenger av hvor varm grillen er. Ta av bunnen og gjenta med resten.

Snu bunnen og fordel tomatsaus på den siden som er grillet. Fordel over ost og eventuelt andre ingredienser som skal være med på grillen. Legg bunnen tilbake på grillen, legg på lokket og grill i 2–3 minutter til, til osten har smeltet.

Pizza på grillen!

Fordel over spekeskinke og ruccola

Kos deg!

 

2 kommentarer til “Pizza på grillen!”

  1. En variant: Ha creme fraiche over bunnen, fordel spekeskinke over samt halve cherrytomater og kvernet pepper. Stekes i middels varm ovn til skinken er sprø. Serveres med et dryss ruccola og god olivenolje. Nam, nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon