Begynner du å kjenne litt på at julevibbene kommer? Her i Rakkestad – hvor jeg bor – ble julegaten åpnet en uke tidligere enn normalt i år, for å spre julehandelen best mulig, så nå er julevibbene på plass her hos meg! Jeg har dessuten kommet godt i gang med å planlegge hva nytt av julemat og julekaker som skal lages på bloggen frem til julefreden senker seg.

Men – det er jo fremdeles mange dager å lage helt vanlige middager på, så her kommer mine forslag til ukemeny for den kommende uken. Håper du blir fristet til å prøve ut mange av dem!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 16. november – Pasta al limone

Jeg ELSKER SPAGETTI! Har alltid gjort det, kommer garantert alltid til å gjøre det! Tenk at noe som tilsynelatende er så enkelt, kan smake så utrolig godt!

Husk for all del å salte pastavannet ditt skikkelig og å få den ut av det kokende vannet mens den fremdeles har litt tyggemotstand 😉

 

Tirsdag 17. november – Fiskegrateng med laks og spinat

Dette er en kjent og kjær slager hjemme hos oss!

 

Onsdag 18. november – Saftige svinekoteletter med soppsaus og potetstappe

Vi kjører på med en sikker vinner denne onsdagen! Saftige svinekoteletter med en smakfull soppsaus og hjemmelaget potetstappe blir aldri feil!

 

Torsdag 19. november – Lettvint og rask grønnsakssuppe

Det bittelille trikset jeg gjør på slutten, når jeg koker denne grønnsakssuppen, er med på å gi den smak som om den har kokt på skikkelig god kraft!

 

Fredag 20. november – Tante Torhilds kyllingform

Du vet at middagen er poppis når den serveres i SÅ MANGE familietreff som vi har! Og jeg vet det er veldig mange av dere som elsker denne middagen!

 

Lørdag 21. november – Sprø vårruller

Dette var noen av de første vårrullene jeg lagde selv. Hadde innbilt meg at det var ganske så vanskelig, men så er det riktig så enkelt!

Jeg lager nesten bestandig dobbel porsjon når jeg lager vårruller, og fryser ned (før jeg friterer eller steker i stekeovnen) dem som ikke blir spist samme dag. Da har jeg VERDENS BESTE FAST FOOD en annen dag!

 

Søndag 22. november – Pannestekt torsk med ertepuré og sprøstekt bacon

Litt fancy pancy middag i dag! Men frykt ikke, for den er lett å lage!

 

Ukens kake – Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

Man skal ALDRI kimse av et stykke mørk sjokoladekake med smørkremglasur 😉

 

Ukens gjærbakst – Eltefrie brød med både grovt og fint mel

Det er helt genialt å lage eltefrie brød når du egentlig tenker at du ikke har tid til å bake! Det er jo bare litt røring, så gjør tiden mesteparten av jobben!

Skikkelig godt blir det også!

 

En god uke til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Det er fint å lese det du skriver, tusen takk.

    På grunn av en intens strålebehandling i 2012-13 kan jeg ikke lenger innta fast føde – arrdannelsene er for kraftige – og jeg kommer aldri til å kunne gjøre det igjen. Man venner seg faktisk til det (alternativet var langsom kvelning), men når jeg heller i meg næringsdrikkene mine, samt en og annen suppe, leser jeg ofte oppskrifter og matspalter. Du og Yngve Ekern er blant yndlingene.

    Håper det står bra til, midt opp i denne pandemiske elendigheten.

    • Hei Henning! Så hyggelig å høre at du liker å lese oppskriftene mine, selv om du ikke kan spise av maten selv.
      Ønsker deg fine dager!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *