Det lyser fest lang vei av denne kaken, høy og mørk som den er! Metter mange gjør den også, for her lager jeg to bunner, på 22 cm i diameter hver, som jeg plasserer oppå hverandre med et godt lag sjokoladesmørkrem mellom seg og en akkurat passe mengde rundt hele kaken.

Det er fullt mulig å lage kaken som en vanlig ett-lags-kake også. Da halverer du bare mengdene.

Du kan også lage en kjempegod marengsglasur for å ha på denne kaken. Oppskriften på det, finner du her.

God bakst!

Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

Oppskrift på dobbel sjokoladekake med sjokoladesmørkremglasur

Bunnene
350 g mykt smør
500 g sukker
2 dl vann
100 g bakekakao
3 dl rømme
5 egg
450 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron

Sjokoladesmørkrem
500 g mørk sjokolade
100 g kakako
1,75 dl kokende vann
350 g mykt smør
175 g melis

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør to rundformer på 22 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Del smøret i terninger og ha i en miksebolle sammen med sukkeret. Pisk det på høy hastighet til det blir luftig og hvitt. I mellomtiden koker du opp vannet. Ha kakaoen i en bolle og hell over det kokende vannet. Rør det sammen til du har fått ut alle kakaoklumpene. Rør inn rømmen.

Pisk lett sammen eggene i en skål og bland sammen resten av det tørre i en annen bolle. Hell eggblandingen litt etter litt i miksebollen mens mikseren går på forholdsvis lav hastighet. Så har du i kakao- og rømmeblandingen og melblandingen vekselvis. Pisk på lav hastighet, så slipper du at hele kjøkkenet blir fullt av melstøv.

Miks det hele sammen før du fordeler røren i de to forsmurte formene.

Stek bunnene i 50-55 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke om bunnene er gjennomstekte. Stikk pinnen midt i kakebunnen. Kommer pinnen tørr ut, er bunnen ferdig. Husk å sjekk begge bunnene. Det er ikke alle stekeovner som steker helt jevnt.

La kakebunnene avkjøles på en bakerist.

Smelt sjokoladen til glasuren enten i mikrobølgeovn eller over et vannbad. Sett den til side og la den avkjøles noe. Rør sammen kakaoen og det kokende vannet i en bolle. Sett det til side.

Del smøret i terninger og ha i en miksebolle sammen med melisen. Pisk til det blir lyst og luftig. Hell den smeltede sjokoladen i bollen mens mikseren går på medium hastighet og pisk det inn. Avslutt med å piske inn kakaoblandingen.

Legg en av kakebunnene på et kakefat. Legg bakepapir innunder kakebunnen – bare så vidt under kaken – og over resten av kakefatet, slik at du ikke søler det til mens du har på glasuren.

Fordel et lag med glasur på kakebunnen – ca. 1/4 av glasuren – før du legger på den andre bunnen og fordeler resten av glasuren over og rundt kantene.

Denne glasuren blir hard når du setter kaken i kjøleskapet, så husk å ta den ut derfra en god stund før servering.

Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

God fest! Nyt!

Mørk sjokoladekake med smørkremglasur Mørk sjokoladekake med smørkremglasur Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Når du skriver mykt smør, er det da smør som har blitt myk eller et mykt smør som bremykt? Eller kan jeg bruke tine smør; men det er jo ikke så mykt… (dumt spm?) 🙂

  • Hei Karla!
   Da snakker jeg om vanlig smør som har stått lenge nok ute i romtemp til at det blir mykt. Og det er absolutt ikke noe dumt spørsmål 😉

 2. Den ble veldig god!😋 men smørkremen ble ganske hard, selv om den stod ute halvannen time før servering. Selve kaka ble også ganske kompakt. Hva gjorde jeg feil?

  • Hei Amanda! Det er bestandig veldig vanskelig å si hva noen har gjort feil når jeg verken vet helt hva du har gjort eller sett og smakt. Men kanskje kaken er stekt litt for mye eller at det er litt for lite væske i røren? Smørkremen trenger en god stund ute i romtemperatur for å bli helt myk. Håper du ikke fikk skrekken 🙂

  • Hei Hanna! Jeg lagde den på live-sendingen min på Facebook forrige uke, så du finner den på Facebooksiden min 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *