Ukemeny for uke 37

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 37

Hei godtfolk! Håper dere har hatt en fin uke og at dere gleder dere til starten på en ny! Jeg har hatt en deilig helg med gode venner og god mat! Og jeg ser fram til en ny uke med  masse spennende som skal skje!

Har du lyst til å se litt mer av matblogglivet mitt, som aldri kommer på bloggen, kan du følge meg på Snapchat! Du finner meg som frutimian.

I uken som kommer har jeg funnet frem mange gode og lettvinte hverdagsmiddager som passer fint å lage selv på aktive ettermiddager. Helgematen tar det litt lengre tid å lage. Alle med gode smaker! Så håper jeg du finner noen oppskrifter som du har lyst til å prøve deg på også!

Riktig god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 12. september – Lettvint og veldig god fiskesuppe

Fiskesuppe er én av de populære og stadig tilbakevendende hverdagsmiddagene hjemme hos oss. Det er så lettvint å lage, det er godt og jeg kan bruke av de grønnsakene som ligger i kjøleskapet. Det er dessuten strålende bra å bruke opp eventuelle fiskerester som ligger i fryseren i en fiskesuppe.

kjempegod-lettvint-fiskesuppe

 

Tirsdag 13. september – Kyllinggryte med potet og bacon

Dette er en fantastisk gryte! Smaken tilsier egentlig at denne middagen har stått og kost seg på stekeplata i mange timer, men så er det bare en halvtime siden jeg satte i gang med hele middagsprosjektet. Og det er jo nettopp det veldig mange av hverdagene handler om når du kommer deg hjem fra jobb.

kyllinggryte-med-poteter-og-bacon-1

 

Onsdag 14. september – Kjøttboller i spicy tomatsaus

Dette er en herlig middagsrett som passer akkurat like godt på en onsdag som lørdag. Og skulle du å tenke at kjøttboller er så krevende å lage at det umulig kan lages midt i uka, kan jeg berolige deg med at det går mye kjappere enn man skulle tro. Og har du unger i huset, er kjøttbollerulling en helt genial tidtrøyte for dem!

kjottboller-og-couscous-med-tomatsaus

 

Torsdag 15. september – Saftig torsk i spekeskinke

Når du surrer torskefiletene i skinke på denne måten, får du supersaftig fisk.

torskefilet-surret-i-parmaskinke

 

Fredag 16. september – Wok med risnudler og svinefilet

Denne woken er perfekt til pinnespising! Den er lov å spise med gaffel også, men har du et par pinner liggende bortgjemt innerst i en skuff, er dette anledningen til å finne dem fram!

wok-med-svinekjott-2

 

Lørdag 17. september – Vegetarlasagne

Vi går rett og slett for en vegetarlasagne denne lørdagen! Den er skikkelig god og jeg savner ikke kjøttet det minste grann når jeg spiser den! Vil du heller lage den tradisjonelle varianten, finner du oppskriften til den her.

vegetarlasagne-med-squash-og-paprika

 

Søndag 18. september – Tante Torhilds kyllingform

Du vet at en rett er poppis når den til stadighet dukker opp når  når familien – altså familien utenfor den lille kjernefamilien – er samlet. Jeg tror mamma har servert denne retten nesten hver eneste gang enten vi har vært på besøk hos henne eller hun hos oss, de siste 6-7 årene. Og oppskriften har hun fått fra sin lillesøster, Torhild.

tante-torhilds-kyllingform-som-hele-familien-elsker

 

Ukens kake – Stekt ostekake med blåbærsaus

Dette er virkelig en av mine favorittostekaker! En skikkelig festkake!

stekt-ostekake-med-blabaer-3

 

Ukens gjærbakst – Grove, eltefrie rundstykker med frø og kjerner

Det kan aldri bli for mange utgaver og variasjoner av det gode, som disse eltefrie rundstykkene. De kan varieres i nærmest det uendelige, og er bestandig like takknemlige å servere både nystekte og opptinte fra fryseren. Og nettopp fordi de er så kjekke å tine opp, får du en stor oppskrift.

supergode eltefrie rundstykker

En riktig god uke til deg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon