Ukemeny for uke 37

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 37

Med et knippe gode oppskrifter, som forhåpentligvis er til inspirasjon, er det også (forhåpentligvis) lettere å finne på hva man skal ha til middag de ulike dagene i uka som kommer.

Når jeg setter opp ukemenyene prøver jeg bestandig å ha en god blanding med kjøtt, fisk og vegetar, og at oppskriftene speiler den årstiden vi er inne i. Nå er butikkene fulle av gode, norske grønnsaker, så da tenker jeg det er om å gjøre å spise så mye av dem som mulig.

Jeg håper at du finner deg noen nye middagsfavoritter denne uka også!

En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 37

 

Mandag 9. september – Thaisuppe med kylling

Bruk kyllingrester eller rå kylling – alt etter hva du har tilgjengelig. Smaker godt gjør det samme hva.

Ukemeny for uke 37

 

Tirsdag 10. september – Fiskepai med potetmostopping

Jeg har skikkelig sansen for den engelske varianten av fiskegrateng. Absolutt ikke på bekostning av den gode norske varianten, men som et tillegg. Som den store potetmoselskeren jeg er,  fryder jeg meg når jeg setter gaffelen ned i den gyllenbrune og sprø skorpen, gjennom ultramyk mos og ned til store, gode fiskestykker.

Ukemeny for uke 37

 

Onsdag 11. september – Omelett med kantareller

Skogen er fremdeles full av fantastisk gode kantareller, så det er bare å løpe ut å plukke en kurv eller to!

Ukemeny for uke 37

 

Torsdag 12. september – Stekt torsk ned ovnsbakte grønnsaker

De som har lest noen av mine bøker eller blogginnlegg, har kanskje fått med seg at jeg ikke er noen stor langtidsplanlegger når det kommer til hva jeg til en hver tid skal spise. Ikke på så mange andre områder heller, når sant skal sies. Jeg er såpass framtidsrettet (og det er kanskje mulig å se på dette som en form for planlegging) at jeg har skuffer, skap og fryseboks full av nyttige råvarer klare til å hjelpe meg når sulten kommer og planleggingen har sviktet.

Ukemeny for uke 37

 

Fredag 13. september – Supergod lasagne

En god lasagne er bestandig er fulltreffer her i huset! Jeg bruker bestandig å lage dobbel porsjon slik at vi har middag også dagen etter.

Ukemeny for uke 37

 

Lørdag 14. september – Skinkekebabs 

Som du skjønner av bildene her, trenger ikke kebab å være det samme som det du får kjøpt på gatekjøkkenet en sen lørdag kveld. Kebab betyr kjøtt stekt på spyd, og det er dette kjøttet også!

Ukemeny for uke 37

 

Søndag 15. september – Lammecarré med ratatouille

Carreen er et eksklusivt stykke kjøtt, og må behandles deretter. Det smaker definitivt best når det får lov til å ha en rød kjerne etter steking.

Her lager jeg en ratatouille med squash og auberginer i som jeg serverer til.

Ukemeny for uke 37

 

Dessert – Ovnsbakt frukt med honning

Bruk den frukten du har tilgjengelig og lag denne supergode og lettvinte desserten!

Ukemeny for uke 37

God uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon