Ukemeny for uke 18

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 18

Søndag igjen allerede! Ukene bare flyr avgårde og til uken går vi jammen meg inn i mai! Denne uken har jeg virkelig fått den genuine vårstemningen i kroppen! Grønne blader popper ut over alt, jeg har startet med både planting og såing og jeg har spadd så mye jord at jeg kjenner armmusklene er skikkelig såre i dag. LOVE IT!

Jeg tror nesten at jeg begynner å knekke koden på surdeigsbakingen også! De siste tre månedene har jeg bakt masse med surdeig, og jeg har bakt utrolig mye godt! Jeg har bare ikke greid å få den siste puffen på «eksplosjonen » som skal skje når brødene stekes, men i helgen ble det endelig perfekt fart i sakene! Du finner alle oppskriftene mine med SURDEIG her! Jeg baker også mye som jeg ikke legger ut på bloggen. Mye av det kan du se på InstagramStory eller SnapChat – jeg heter Fru Timian/frutimian alle steder, så det er bare å finne meg der.

Her kommer mine forslag til ukemeny for den kommende uken! Det skal være litt av hvert å finne her, så jeg håper du også lar deg friste!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 27.april – Pasta penne med grønnsaksragu

Eller pasta med tomat- og grønnsakssaus, om du vil! Kjært barn har mange navn. Denne middagen, i diverse varianter, er en av grunnpilarene i middagsrepertoaret vårt.

 

Tirsdag 28. april – Tomat- og mozzarellasalat med avokado og grillet kylling

Summer vibes! Jeg elsker å spise mat som dette når dagene er lyse og det definitivt ikke er lenge til sommeren kommer!

 

Onsdag 29. april – Thailandske fiskekaker med sursøt agurk- og chilisaus

Jeg ble utrolig fornøyd da jeg spiste fiskekaker i Bangkok (jeg har vært der på matreise én gang) og de smakte nesten helt identisk med de jeg allerede hadde oppskrift på her på bloggen.

Så, dette er middagen å lage for alle dere som har lyst til å drømme dere bort med en tur til Thailand!

 

Torsdag 30. april – Pølser, tomater og bønner i langpanna

Middagene blir utrolig enkle å lage når man bare kan blande sammen de ulikg tingene og ha dem i en langpanne! En kjekk måte å rense ut kjøleskapet på også, så har du grønnsaker som begynner å bli litt slappe i fisken; bruk dem her!

 

 

Fredag 1. mai – Enchiladas

Her kommer et forslag til hva du kan lage når du har lyst på skikkelig gode smaker til middag. Hadde jeg skrevet bloggen på engelsk, hadde denne definitivt stått under kategorien «comfort food». Det er en stor familiefavoritt hjemme hos oss!

 

Lørdag 2. mai – Pastasalat med reker og ostesaus

Kjempegod pastasalat med verdens enkleste ostesaus. Ostesausen bare akkurat dekker pastaskruene og passer veldig godt sammen med rekene. Nam!

 

Søndag 3. mai – Vegetarkaker med squash og ost

Åh! Disse vegetarkakene er skikkelig digge! Og det vet jeg at det er så mange av dere som synes også. De er fine å fryse ned også, så du kan gjerne lage dobbel porsjon.

 

Ukens kake – Napoleonskake

Jeg kan fremdeles huske den gangen da jeg som 7-8 åring vant en hel napoleonskake på basar! Napoleonskake var definitivt favorittkaken min, så det var særdeles stor stas!

 

Ukens gjærbakst – Hjemmebakt speltbrød

Kan du tenke deg noe som er bedre enn nystekt brød med smør og hjemmelaget syltetøy? Nam!

 

En god uke til deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon