Pastasalat med reker og ostesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pastasalat med reker og ostesaus

Det er to virkelig geniale egenskaper ved pastasalat. Først og aller viktigst: Å lage en ordentlig god pastasalat er lett, bare du passer på å ikke overkoke pastaen. Dvask pasta uten noen form for mostand når du spiser, er kjedelig både i smak og i konsistens. Det er heller ikke vanskelig å lage pastasalat til mange. Du bare ganger opp og setter i gang.

Så snart pastaen er kokt til denne salaten, blander jeg den med kremost, som da legger seg som en tynn og særdeles smakfull hinne rundt pastaen. Deretter får den følge av både ferske reker og årets asparges. Skikkelig snadder!

Skal du bruke pastasalaten i et selskap, kan du rense rekene dagen før selskapet. Du kan også røre sammen ostesausen og dele opp aspargesene så de er klare til koking Resten anbefaler jeg deg å vente med til selve festdagen.

Alle bildene er fra Studio Dreyer + Hensley

Pastasalat med reker og ostesaus

4 personer

500 g pastaskruer
200 g kremost med urter
4 ss fløte eller H-melk
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 greiner timian
1 grein oregano
1 bunt asparges
450 greker med skall, tilsvarer ca. 200 g ferdig renset
20 cherrytomater
50 g ruccola

Kok pastaskruene i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Mens pastaen koker, rører du sammen kremosten, fløten (eller melken), saltet og godt med pepper. Hakk opp krydderurtene og rør dem inn også.

Når pastaen er ferdig, heller du den over i et dørslag og lar den renne av. Hvelv den så tilbake i kasserollen og rør inn ostesausen. La det avkjøles.

Skjær vekk den nederste delen av hver asparges før du deler dem i 2 eller 3. Kok dem i lettsaltet vann i 4 minutter. Hell dem over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen.

Rens rekene.

Når salaten er avkjølt, deler du opp tomatene og blander dem inn, fulgt av aspargesen, rekene og ruccolabladene.

Denne oppskriften er fra boken min «Fru Timians beste sommermat!» Hvis du vil se mer fra boken og eventuelt bestille den, kan du lese mer her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon