Pastasalat med reker og ostesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 4

Pastasalat med reker og ostesaus

Pastasalat med reker og ostesaus er super å lage når du skal ha fest. Som en del av et større bord med ulike rette. Eller å servere for seg selv på en helt vanlig dag!

Pass på at du ikke overkoker pastaen når du skal bruke den i en saalt som dette. Dvask pasta uten noen form for mostand når du spiser, er kjedelig både i smak og i konsistens.

Så snart pastaen er kokt til denne salaten, blander jeg den med kremost, som da legger seg som en tynn og særdeles smakfull hinne rundt pastaen. Deretter får den følge av både ferske reker og årets asparges. Skikkelig snadder!

Skal du bruke pastasalaten i et selskap, kan du rense rekene dagen før selskapet. Du kan også røre sammen ostesausen og dele opp aspargesene så de er klare til koking Resten anbefaler jeg deg å vente med til selve festdagen.

Ingredienser

500 g pastaskruer
200 g kremost med urter
4 ss h-melk eller fløte
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
2 grein timian
1 grein oregano
1 bunt asparges
450 g reker med skall tilsvarer ca. 200 gram ferdig renset
20 cherrytomater
50 g ruccola

Slik lager du pastasalat med reker og ostesaus

Kok pastaskruene i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Mens pastaen koker, rører du sammen kremosten, fløten (eller melken), saltet og godt med pepper. Hakk opp krydderurtene og rør dem inn også.

Når pastaen er ferdig, heller du den over i et dørslag og lar den renne av. Hvelv den så tilbake i kasserollen og rør inn ostesausen. La det avkjøles.

Skjær vekk den nederste delen av hver asparges før du deler dem i 2 eller 3. Kok dem i lettsaltet vann i 4 minutter. Hell dem over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen.

Rens rekene.

Når salaten er avkjølt, deler du opp tomatene og blander dem inn, fulgt av aspargesen, rekene og ruccolabladene.

Alle bildene er fra Studio Dreyer + Hensley

Denne oppskriften er fra boken min “Fru Timians beste sommermat!” Hvis du vil se mer fra boken og eventuelt bestille den, kan du lese mer her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon