Pastasalat i en fei

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pastasalat i en fei

Når trangen etter god mat (som i og for seg er ganske så konstant) gjør seg sterkt gjeldende på en ettermiddag når trangen etter å stå kokkelerende ved kjøkkenbenken ikke er tilstede, er pastasalat bestandig et godt alternativ. Utrolig enkelt og kjapt å lage, og godt er det ingen som kan betvile at det er. Perfekt kokt pasta med godt krydder er alltid godt etter min smak. Den lille dressingen jeg blander den kokte pastaen med, er essensiell. Det er den som gir basisen for den gode smaken. Og til den bruker jeg råvarer som konstant befinner seg enten i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken. Resten av innholdet får variere ut i fra hva som måte befinne seg i skuffer og skap.

Pastasalat i en fei

Dagens pastasalat besto av følgende (nok til 2 voksne og 2 barn):
1 pk (120 g) tørrsaltet bacon
500 g pasta
1 ts salt
1 fedd hvitløk
4-5 ss god olivenolje
Maldonsalt
nykvernet pepper
1 ts tørket oregano
25-35 g fersk parmesan
2 avokado
12-15 cherrytomater
1/2 agurk

Start med å sette stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Legg baconskivene utover bakepapiret og stek skivene mindt i ovnen til de blir gyllenbrune. Ta dem ut og legg dem over på tørkepapir når dem er ferdige.

Kok opp vann i en ganske stor kjele og tilsett saltet. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sørg for at du ikke koker den for lenge. Hell den over i et dørslag å la vannet renne av når den er ferdig.

Pastasalat i en fei      Pastasalat i en fei

I pastabollen river du hvitløkfeddet og blander med olivenolje, Maldon, pepper, oregano og parmesan. Hell den ferdige pastaen over og rør det hele godt sammen.

Pastasalat i en fei

Del opp avokadoene, tomatene og agurken i passe store biter og fordel i små skåler. Nå på vinterstid fjerner jeg bestandig skallet på agurken. Det bruker ikke å smake all verden.

Pastasalat i en fei

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon