Ukemeny for uke 32

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 32

Hvilken herlig tid vi er inne i nå! De norske sesongråvarene ligger side om side i butikken og nærmest fråder av knalle farger og smak. Og det kommer mer, så det er bare å glede seg til de kommende månedene!

Jeg tenker at det bestandig er et godt valg å velge de norske råvarene når de er i sesong, for det er jo definitivt da de smaker aller best – og det er da de er aller billigst. Vinn vinn, med andre ord.

For de av dere som har småskolebarn og barnehagebarn, er det kanskje oppstart på SFO og i barnehagen rundt om disse dagene. Klikk deg inn her for å finne mange gode matpakketips!

Håper du blir inspirert til å prøve ut noen av middagsforslagene for denne uken også! Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 5. august – Laks med salat og potetomelett

Laksefileter er bestandig et sikkerstikk når det kommer til middag hjemme hos oss. Og de smaker skikkelig godt sammen med denne salaten og potetomeletten.

 

Tirsdag 6. august – Pasta arrabbiata

Arrabbiata betyr sinna på italiensk, og dette er rett og slett pasta med en småsinna tomatsaus. Eller, du kan gjøre sausen akkurat så sinna som du vil. Min bruker å være såpass sinna at det pipler frem noen svettedråper i pannen! Herlig!

 

Onsdag 7. august – Omelett med bacon og brokkoli

Jeg tenker at omelett er perfekt å lage når man trenger en kjapp og god middag, og når man vil ha en god kveldsmat. Omelett er iallfall populær kveldmat hjemme hos oss!

Server gjerne litt godt brød til!

 

Torsdag 8. august – Marokkansk fiskeform med torsk og laks

Sett smak på fiskemiddagen din med hermetiske tomater og massevis av gode kryddersmaker!

 

Fredag 9. august – Tacosuppe uten kjøtt

Statistikken fra dagligvarehandelen viser at vi spiser mange flere vegetariske middager nå enn vi gjorde for bare ett år siden, og at det er vi som ikke er vegetarianere som står for økningen. Dagens middag tenker jeg er helt perfekt for både vegetarianere og oss ikke-vegetarianere. Denne tacosuppen er enkel å lage, metter godt og smaker knallgodt!

 

Lørdag 10. august – Vårruller med kjøttdeig, risnudler og masse grønnsaker

Jeg ELSKER vårruller med skikkelig sprø vårrullark rundt og massevis av gode smaker inni. Det er bare så himla godt!

Jeg lager nesten bestandig dobbel porsjon når jeg holder på, og fryser halvparten før jeg steker eller friterer dem. Utrolig deilig å finne frem en dag når jeg ikke har like god tid til å lage middagen.

 

Søndag 11. august – Tante Torhilds kyllingform

Dette har vært en av de mest populære middagene her på bloggen i flere år!

 

Ukens kake – Sitronformkake med kremostglasur

Oh la la! Dette er en skikkelig god klassiker!

 

Ukens gjærbakst – Langpannebrød med havregryn

Hvis du vil begynne å forberede litt til skolestart, og du har tid til å bake litt, er dette langpannebrødet et godt sted å starte. Jeg vet det er SÅ mange som elsker å finne dette i matpakken sin!

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon