Omelett med bacon og brokkoli

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 2

Omelett med bacon og brokkoli

Sjekk ut denne lekre omeletten, folkens! Er du ikke enig? Jeg synes den ser aldeles smashing god ut – og det er den også!

Jeg tenker at omelett er perfekt å lage når man trenger en kjapp og god middag, og når man vil ha en god kveldsmat. Omelett er iallfall populær kveldmat hjemme hos oss!

Klikk deg inn til oppskrift på kjempegod potetomelett her!

Det er veldig kjekt å ha en jernstekepanne eller annen stekepanne som også kan settes i stekeovnen når man lager en stor omelett som dette. Om du ikke har det, kan du også lage omeletten i en ildfast form.

Jeg så den australske kokken Darren Robertson lage en litt tilsvarende omelett, så jeg har tatt idéen til stylingen fra ham. Gode idéer må jo spres og deles!

Ingredienser

Omeletten
130 g bacon
0.25 brokkoli
1 ss olivenolje
30 g smør
0.5 rødløk
gressløk
50 g ost gjerne en smakfull variant
6 egg
0.5 dl melk
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme

Del baconet i mindre biter og stek det gyllenbrunt i en stekepanne. Her bruker jeg en jernpanne som er 20 cm i diameter. Ta ut baconet og legg det over på kjøkkenpapir.

Vask stekepannen. Del brokkolien i så lange og tynne buketter som du greier. Varm stekepannen igjen og ha i oljen. Stek brokkolien på sterk varme i ca. 3 minutter, til den begynner å bli litt brunflekkete. Ta det av varmen og la pannen avkjøles litt.

Del rødløken i tynne båter, klipp eller hakk opp gressløken og riv osten.

Pisk sammen eggene, melken, saltet og pepperen. Sett stekepannen tilbake på varmen og smelt smøret. Ha i eggeblandingen. Fordel brokkolibukettene, løken, gressløken og osten over eggene.

Sett hele stekepannen på rillen over midten i stekeovnen. Denne har jeg stekt i 8 minutter. Så skrur jeg på grillelementet på 230 grader og steker videre i 2-3 minutter. Følg med sånn at ikke omeletten blir brent.

Fordel baconet over ved servering.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon