Sjekk ut denne lekre omeletten, folkens! Er du ikke enig? Jeg synes den ser aldeles smashing god ut – og det er den også!

Jeg tenker at omelett er perfekt å lage når man trenger en kjapp og god middag, og når man vil ha en god kveldsmat. Omelett er iallfall populær kveldmat hjemme hos oss!

Klikk deg inn til oppskrift på kjempegod potetomelett her!

Det er veldig kjekt å ha en jernstekepanne eller annen stekepanne som også kan settes i stekeovnen når man lager en stor omelett som dette. Om du ikke har det, kan du også lage omeletten i en ildfast form.

Jeg så den australske kokken Darren Robertson lage en litt tilsvarende omelett, så jeg har tatt idéen til stylingen fra ham. Gode idéer må jo spres og deles!

Omelett med bacon og brokkoli

middag til 2 personer, kveldsmat kanskje til noen fler…..

130 g bacon
¼ brokkoli
1 ss olivenolje
30 g smør
½ rødløk
litt gressløk
50 g ost, gjerne en smakfull variant
6 egg
½ dl melk
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme

Del baconet i mindre biter og stek det gyllenbrunt i en stekepanne. Her bruker jeg en jernpanne som er 20 cm i diameter. Ta ut baconet og legg det over på kjøkkenpapir.

Vask stekepannen. Del brokkolien i så lange og tynne buketter som du greier. Varm stekepannen igjen og ha i oljen. Stek brokkolien på sterk varme i ca. 3 minutter, til den begynner å bli litt brunflekkete. Ta det av varmen og la pannen avkjøles litt.

Del rødløken i tynne båter, klipp eller hakk opp gressløken og riv osten.

Pisk sammen eggene, melken, saltet og pepperen. Sett stekepannen tilbake på varmen og smelt smøret. Ha i eggeblandingen. Fordel brokkolibukettene, løken, gressløken og osten over eggene.

Sett hele stekepannen på rillen over midten i stekeovnen. Denne har jeg stekt i 8 minutter. Så skrur jeg på grillelementet på 230 grader og steker videre i 2-3 minutter. Følg med sånn at ikke omeletten blir brent.

Fordel baconet over ved servering.

God middag!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *