Pølser og grønnsaker i langpanne med squash- og ricottaputer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Pølser og grønnsaker i langpanne med squash- og ricottaputer

Jeg er en trofast venn med langpannen når det kommer til middagslaging! Det er så utrolig kjekt å samle sammen ulike råvarer i langpannen og bare sette den i stekeovnen, så ordner middagen seg nesten selv. Det er derfor du allerede kan finne ulike varianter av denne middagen her på bloggen. Men, denne har en aldri så liten vri på seg. Jeg har nemlig laget squash- og ricottaputer som får være med i stekingen. Enkle å lage og gode å spise!

For å lage disse putene trenger du å skjære squashen i tynne skiver. Jeg har en mandolin som jeg bruker til sånn type skjæring, men om du har en bred grønnsaksskreller eller en ostehøvel som skjærer litt tykke skiver, går det også fint å bruke. Og har du en skarp kniv og gode fingerferdigheter, greier du å skjære de tynne skivene selv også.

Og som alltid når det kommer til disse langpannemiddagene: bruk oppskriften min som et utgangspunkt og ikke en fasit. Har du andre grønnsaker eller annet kjøtt liggende i kjøleskapet, kjør på med det!

PS! Hvis du vil ha retten mer mettende, kan du spe på med 8 små poteter i langpannen eller du kan servere kokt ris til.

Ingredienser

Pølser og grønnsaker i langpanne
250 g ricotta
50 g revet mozzarella
2 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ts sitronsaft
1 ts tørket oregano
1 squash
350 g cherrytomater
1 rød paprika her brukte jeg søtpaprika
1 brokkoli
1 bunt asparges
200 g chorizo
300 g kjøttpølse
6 ss olivenolje

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og finn frem en langpanne eller et stort ildfast fat.

Ha ricottaen og mozzarellaen i en bolle og bland inn halvparten av saltet, litt pepper, sitronsaften og halvparten av oreganoen. Rør det sammen.

Skjær squashen i tynne skiver på langs – altså du skal skjære langsetter hele squashen (se teksten på toppen også). Du trenger 16 skiver.

Legg to og to skiver i et kryss og legg 1/8 av ostemassen midt på før du bretter resten av squashskivene over sånn at det blir som en pute.

Legg putene i langpannen. Legg i cherrytomatene og del opp resten av grønnsakene og pølsene før du legger i pannen også. Fordel over resten av krydderet samt olivenoljen og bland det hele sammen.

Stek i ca. 20 minutter til grønnsakene er gjennomstekte og har fått gyllenbrune kanter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon