Vårruller med kjøttdeig, risnudler og masse grønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 45 minutter

Porsjoner: 60

Vårruller med kjøttdeig, risnudler og masse grønnsaker

Sjekk ut disse vårrullene!

Vi har en stor forkjærlighet for vårruller hjemme hos oss og da det akkurat ble feiret 18-årsdag var det nystekte vårruller husets nye sjåfør hadde på ønskelisten. Og bursdagsbarn må jo få viljen sin så fremt det er praktisk mulig.

Jeg har allerede en del oppskrifter på vårruller her på bloggen, og jeg er egentlig litt dårlig på å veie og måle når jeg holder på, så bruk for all del denne oppskriften som en veiledning og ikke en fasit med to strek under svaret.

Et godt tips når du prøvesmaker blandingen som skal inn i vårrullene, er å tenke på at en del av smakene og styrken (altså heten fra chili) vil forsvinne når de blir friterte, så du kan smashe til litt ekstra.

Ettersom vi har en vegetarianer hjemme hos oss, lager jeg bestandig grønnsaks- og nudelblandingen først og har i kjøttet – i dette tilfellet kjøttdeig – etter at jeg har laget vegetarrullene.

Du kan se hele fremgangsmåten for hvordan jeg lager vårrullene på Instagram. Der ligger det en liten filmsnutt under «Høydepunkter».

Ingredienser

Vårrullene
60 vårrullark 25 x 25 cm
300 g risnudler
0.25 rødkål
0.25 hodekål
1 fennikel
0.5 squash
1 purre
5 cm ingefær
3 fedd hvitløk
2 løk
2 rød chili
2 gulrot/gulrøtter
2 ss olje, til pensling til steking
4 ss søt chilisaus
salt
nykvernet pepper
400 g kjøttdeig
10 dl solsikkeolje til fritering

Lim til vårrullene
2 ss hvetemel
vann litt

Slik gjør du

Jeg kjøper mine vårrullark i den lokale Rema-butikken, så sjekk i din vanlige dagligvare. Hvis de ikke har det der, må du kanskje på en innvandrerbutikk. Arkene ligger i frysedisken

La arkene tine i pakken sånn at fuktigheten beholdes.

Ha risnudlene i en bolle og hell over nok kokende vann til at det dekker. La det ligge slik i 3-4 minutter, til nudlene er myke. Hell dem over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til at kokeprosessen stanses.

Jeg bruker å skjære alt i strimler og staver eller finhakke før jeg starter med stekingen. Gulrøttene river jeg.

Varm de to spiseskjeene med olje i en stor panne og ha i alt du har kuttet opp. La det surre på litt over medium varme til alt har blitt mykt. Smak til med krydder.

Brun kjøttdeigen til slutt.

Bland sammen alle ingrediensene, inklusive nudlene i en stor bolle.

Rør sammen mel og vann til du har en tykk grøt.

Legg et vårrullark foran deg, med en spiss ned. Legg på fyll, som en tykk sigar, litt nærmere deg enn midten. Brett spissen, som er nærmest deg over fyllet og stram den mens du drar litt tilbake. Rull en halv gang. Brett så inn kantene på begge sidene og rull opp, til det nærmest ser ut som en konvolutt. Smør litt av hvetemelgrøten på tuppen av arkene før du ruller akkurat det siste. Grøten brukes som lim.

Ha oljen du skal fritere med i en kjele eller wokpanne. Oljen må gå ca. 5 cm opp i pannen. Jerngryter er fine å fritere i, om du har det. Ha et lokk liggende klart ved siden av, sånn i tilfellet noe skulle skje. Vann må holdes langt borte fra gryta.

Varm oljen til 170-180 grader. La gjerne et termometer ligge i kjelen, så har du kontroll.

Friter vårrullene i puljer i 4-5 minutter til de har blitt gyllenbrune og fine. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at overflødig olje får rent av.

Serveres med kokt ris og søt chilisaus.

 

4 kommentarer til “Vårruller med kjøttdeig, risnudler og masse grønnsaker”

  1. Hei. Har du prøvd å lage vårruller i air fryer istedenfor å fritere dem i olje? I såfall, hvor lang tid trenger de? 😊

    • Ja, det går fint! Airfryeren min har et eget program for vårruller, så jeg setter bare på det. Husker ikke helt hvor lenge, men sånn 15-20 minutter 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon